Карлеуша и Лукас поново забрањени у Хрватској

Г.С.
Карлеуша и Лукас поново забрањени у Хрватској

Јелени Карлеуши и Аци Лукасу Хрвати су поново отказали концерт који је био заказан за 10. новембар 2023. године.

Српски пјевачи требало је да наступе у Спортској хали у Славонском Броду, али су организатори путем Инстаграма обавестили јавност да су концерти отказани.

- Извињавамо се свим људима због настале ситуације. Приморани смо да из техничких разлога откажемо концерт. Сви који су купили карте молимо да се јаве у Сохо бар или путем Евентима - навели су на Инстаграму, пише Телеграф.

Подсјетимо, у јулу 2023. Хрвати су такође отказали наступ Јелене Карлеуше, као и Хариса Џиновића на хрватском острву Барбаринац у Каштеланском заливу, у склопу фестивала “Исланд оф Лове”.

Тада је Домовински покрет Каштела путем свог Фејсбук профила упитао градоначелника Ивановића зашто је дозволио наступ Јелене Карлеуше, Аце Лукаса и Хариса Џиновића на хрватском острву Барбаринац у Каштеланском заливу, у склопу фестивала “Исланд оф Лове”.

Један од разлога је тај јер се острво налази на листи превентивно заштићених добара.

- Градоначелниче Ивановићу, зашто сте дозволили наступ Карлеуше и Аце Лукаса на Барбаринцу? Острвце Барбаринац је археолошко налазиште са морском и копненом археолошком зоном у Каштеланском заливу. Омиљено је излетиште Каштелана, Врањичана, Солињана и Сплита. И овог лета постаје место забаве, а “Исланд оф лове” на острву Барбаринац годинама је техно журка оаза која се посећивала и памтила по доброј забави. Ове године “Исланд оф Лове” угошћује Јелену Карлеушу, Ацу Лукаса и Хариса Џиновића. Каштелански завичајни покрет сматра да овај музички израз не припада нашем поднебљу и да морамо сачувати медитеранску и европску културу којој припадамо - написали су на својој Фејсбук страници из Завичајног покрета и додали да су дужни да чувају културна добра.

- Поред домаћих, фестивал посећују и бројни домаћи и страни туристи. Музика обликује нашу стварност и друштвену филозофију, а поменути извођачи припадају другом идентитету. Прљаво позориште отвара фестивал и након њих током јула Каштелани, Врањанци, Солињани, Сплићани и бројни гости слушаће Карлеушу, Лукаса и Џиновића, да ли су у том тренутку били у Барбаринцу или не. Музика се шири заливом. Ми смо дужни штитити културно добро, а град Каштела, који је издао концесију на заштићено културно добро, треба да води рачуна о томе која ће се догађања организивоати на острву - навели су на њиховој Фејсбук страници.

- Домовински покрет очигледно нема појма ни када је реч о музици ни када је реч о томе шта припада нашем поднебљу. Ако им је техно музика океј, где се млади дрогирају до јутра, не видим проблем који имају са поп музиком коју ја изводим. Ја се боље уклапам у европске стандарде које помињу, тако да се ману лупетања о нечему о чему немају појма. Ако им је проблем што долазим из Србије, нека замисле да долазим са Марса и све ће бити океј! Мене хрватска публика обожава, а ових лажних стручњака и моралиста увек је било и биће. Нека дођу на мој концерт да виде праву светску звезду - поручила је тада Карлеуша у изјави за Телеграф.рс.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана