Како је Рамштајн тужио Сашу Поповића VIDEO

ГС
Foto: ГС

Композитор Горан Ратковић Рале је открио да је својевремено плагирао пјесму њемачког састава Рамштајн када је радио нумеру "Преко" за пјевачицу Индиру Радић, а како је тај албум издат за "Гранд" продукцију, тужба је стигла на адресу тадашњег директора Саше Поповића.

Како је Рале испричао, Саша се тада жестоко изнервирао, а њемачка група тражила је да им се плати 45.000 евра, пише Курир.

- Јао, то је било 2002. Урадио сам цијели албум за Индиру. За једну пјесму узмем ја семпл (дио песме) од Рамштајна и ми издали тај албум. Наравно да нисам тражио никакву дозволу, то у то вријеме није постојало, нити сам ја очекивао да ће нека свјетска фаца да чује пјесму Ралета и Индире - рекао је Горан.

Након што је албум објављен, није дуго прошло до Сашиног позива.

- Зове Саша и виче: 'Чије си пјесме крао? Ко је тај Рамштајн?' И мени све јасно! Кажем: 'Шта је било, па не могу ја теби да дајем информације гдје налазим инспирацију.' Он каже: 'Добио сам тужбу од Рамштајна.' Одем до студија и кажем Салету: 'Смири се, све ћу ја то да ријешим' - казао је Ратковић.

Објаснио је онда и како је ријешио проблем.

- Онда сам преузео одговорност на себе. И они су, као што сам већ рекао, тражили лудачки износ од 45.000 евра. У то вријеме на овим просторима та сума је била немогућа, па и сад није ништа боље, али тад тек. И ми се на крају договорили да они добију десети дио зараде и то се тако завршило. Али препао сам Поповића тад као нико никад - рекао је Ратковић.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана