Кад Оне три запјевају, пјева цијела Бањалука

Александра Глишић
Кад Оне три запјевају, пјева цијела Бањалука

Како изгледа када заједно пјевају, глуме, имитирају и плешу Маја Татић, Ружица Чавић и Светлана Видовић увјерила се публика која је испунила концертну дворану Банског двора Културног центра у Бањалуци уживајући у музичко-сценској авантури заједно са "ОНе три".

Удружене у невјероватном вртлогу позитивне енергије три музичарке које повезују и године пријатељства у сриједу увече приредиле су Бањалучанима вече за памћење пловећи морем нота. На репертоару су биле њихове добро познате пјесме, али и хитови који су неколико деценија популарни, а изводе их звијезде попут Здравка Чолића.

Осим музичког умијећа Маја, Ружица и Светлана показале су и дар за глуму и имитацију. Ружица се показала као највећи таленат па је њена имитација Северине и Брене изазвала буру смијеха у публици.

- Ово је на неки начин кабаре у којем се осјећам комотно и удобно. Могу да кажем да ми је публика на концерту дала инспирацију да чим одем у Чачак пишем и даље. Толико ми је било дивно да имам десетак нових идеја и кратких прича које би се могле појавити на сљедећем концерту - каже Ружица која је била задужена и за сценарио.

Маја Татић признаје да су реакције људи биле боље него што су очекивале и много више од тога.

- Изгледа да је овај концерт био прави погодак и желимо да наставимо, јер смо пробудиле и у нама и у публици лијепа осјећања. То је много више од музике. Биће ускоро нови концерт - прича Маја.

Светлана Видовић се нада да су успјеле да пренесу енергију управо онако како су жељеле.

- Ово је као сан који смо сањали годинама и коцкице су се сложиле. А онда се пробудите и схватите да је заправо тај сан постао јава. Управо тако се осјећам. Хтјеле смо да представимо начин на који дишемо ноте. Наши истински пријатељи то знају, али овај концерт је био и за људе који воле оно што ми радимо - рекла је Видовићева.

Гости на концерту били су Милан Видовић на хармоници и виолинисткиње Александра Переула и Биљана Радуловић. Све вријеме на сцени био је петочлани бенд који чине Младен Јанковић (клавијатура), Марко Ковачић (контрабас), Божана Тодоровић-Убовић (хармоника), Ненад Томићевић (гитара) и Зоран Вујић (перкусије).

Вјетар у леђа

- Важно ми је да у Републици Српској изњедримо неку форму која је можда сад у овом времену јако потребна, да то не буде класични концерт. И врапци на грани знају како нас три пјевамо, јер смо у годинама када више нема потребе да се доказујемо. Међутим, сада имамо нешто да поручимо и оставимо млађим нараштајима. Иза нас је био млади бањалучки бенд, па ако можемо да им будемо вјетар у леђа онда сам стварно завршила своју мисију - каже Ружица Чавић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана