Још само четири дана до почетка „Туборг Гарден Феста", догађаја који поново помјера границе

Г.С.
Још само четири дана до почетка „Туборг Гарден Феста", догађаја који поново помјера границе

Приједор ће 5. и 6.јула бити центар концертног догађања и многи регионални и домаћи извођачи стижу на четврто издање „Туборг Гарден Феста".

Ако претходних година нисте посјетили „Туборг Гарден Фест", а управо сте ове године одлучили посјетити овај многима омиљени регионални љетни фестивал, пред вама су два дана пуна забаве, фантастичних људи и одличног расположења.

Музички лине уп из године у годину привлачи све више оних жељних добре забаве, а уз све то, савршен звук и продукција у цјелини још једном потврђују највише стандарде „Туборг Гарден Феста".

Овогодишње, четврто по реду издање, обећава да ће надмашити сва очекивања, и донијети урбани ритам и добру енергију у Приједор.

У срцу града, Љетна башта је традиционално епицентар незаборавног искуства, која спаја љубитеље музике у јединственом амбијенту, а „Гарден Фест" је синоним за разноликост звука, емоције и забаве, и најбољи избор за викенд пун уживања.

У петак 5. јула ће наступе на бини Љетне баште отворити бенд „Синхро" из Новог Града, који на себи својствен и енергичан начин презентује роцк'н'ролл.

 Исте вечери, на истом мјесту, наступиће Ненад Марић, широј јавности познатији под именом Краљ Чачка, академски сликар, пјесник и кантаутор. По први пут у Приједору публици ће се представити „Detour" са својим највећим хитовима, укључујући увијек актуелну и протестну пјесму „Бирам". „Detour" полако припрема терен за објаву свог седмог студијског албума, а као увод у ново издање представили су пјесму "Као птица лет", коју ће публика у Приједору свакако чути прве фестивалске вечери.

 Атмосферу до усијања ће довести Миле Кекин, некадашњи фронтмен култног загребачког панк-рок бенда "Хладно пиво", који ће са својим бендом поред својих новијих пјесама публици одсвирати и неке од највећих хитова „Хладног пива".

 Публика на „Туборг Гарден Фесту" жељно ишчекује наступ групе „Парни ваљак", који први пут стиже у Приједор. Са новим пјевачем Игором Дрвенкаром, који обећава да ће донијети свјежу енергију и динамику њиховим легендарним хитовима, направиће атмосферу за памћење. Уз њихове највеће хитове „Дођи", „Заставе", „Све јос мирише на њу", на бини Љетне баште биће свирани и њихови нови синглови, као што су „Моја глава,моја правила", „Сад кад знаш" и „Богати ће побјећи на Марс".

Ништа мање забавна неће бити ни субота 6.јул. Локални бенд „План Б" излази први на бину Љетне баште и представља своје прве ауторске пјесме , које заиста вриједи послушати. На истој сцени ће се појавити и динамични хип-хоп дуо из Црне Горе „Who See" , те хрватски репер Грше, једно од водећих имена нове домаће хип-хоп генерације, познат по својим брзим римама, заразним беатовима и бескомпромисном ставу.

За љубитеље метал/панк звука исте вечери наступиће и београдски „Мортал Комбат".

Велики наступ култног хип хоп састава „Београдског синдиката", који је познат по јединственим друштвеним порукама, а посебно концертима, који се описују као легендарни, обиљежиће овај регионални музички догађај. Посебно су везани за своју публику преко Дрине, којој су и посветили пјесму "Једина Српска", за коју је изашао и спот у марту мјесецу ове године. Послије 13 пуних година дискографске паузе, „Београдски синдикат" је прошле године објавио свој четврти студијски албум под називом "Синдикално пролеће", на којем се налазе 23 пјесме.

 Предиван амбијент у Љетној башти, снажна музичка имена и сјајна продукција, само су неки од разлога зашто посјетити четврти по реду „Туборг Гарден Фест".

 Пожури по своје карте и резервиши своје мјесто на вријеме! Једнодневне улазнице по цијени од 20 КМ и дводневне за само 30 КМ потражи на њњњ.гигстиџ.ба и продајним мјестима Гигстиџа, те на Тргу мајора Зорана Карлице у Приједору. Уз купљену карту, бесплатно можете користити превоз Жељезница Републике Српске за вријеме фестивала.

Фестивал је у претходним годинама привлачио позната имена домаће и регионалне музичке сцене, а наступали су извођачи различитих музичких стилова. Тако ће бити и ове године, те ће посјетиоци у Приједору моћи уживати у наступима бројних извођача.

Дођите у Приједор и овог љета и доживите чаробно музичко путовање и атмосферу „Туборг Гарден Феста".

Не пропусти прилику да будеш дио ове, сада већ традиционалне, музичке приче.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана