Јоксимовићева музичка бајка на Кастелу

Глас Српске
Јоксимовићева музичка бајка на Кастелу

Када Жељко Јоксимовић обуче пјесме у ново музичко рухо настаје права музичка бајка каква се десила на тврђави Кастел у Бањалуци гдје је публика од срца пјевала велике хитове.

Љетња позорница Кастела није могла да прими све љубитеље музике Жељка Јоксимовића. Концерт "Два света", одржан у четвртак увече, превазишао је и највећа очекивања организатора, "Квин естраде". Два сата су истински љубитељи квалитетног звука уживали у ванвременским хитовима региона огрнутим у вео Жељкове креативности. Биг бенд "Капиталисти" није само пратио Јоксимовићево пјевање него је био равноправан учесник стварања чаролије на Кастелу.

Јоксимовић је био пун утисака са концерта и искрено је захвалио бањалучкој публици на одличном пријему.

Пјесме које изводи су "обучене" у свинг музику и у одијело џеза. Ријеч је о освјежењу на музичкој сцени региона, по узору на Пола Енку и Мајкла Бублеа, славне свјетске музичаре, али на Јоксимовићев начин.

Међу пјесмама које је извео "Ја сам тежак као коњ" ("Електрични оргазам"), "Јесен у мом сокаку", "Влајна", "Љубави моја туго" (Предраг Живковић Тозовац), "Суада" ("Плави оркестар"), "Два света" (Тома Здравковић), "Неко те има ноћас" ("Ван Гог") и "Око моје сањиво" ("Магазин").

На концертном репертоару су и "Скитница" (Јасна Злокић), "Не куни ме мајко" (Луис), "Све што знаш о мени" (Арсен Дедић), док је из свог репертоара Јоксимовић издвојио нумере попут "Заборављаш", "Није љубав ствар", "Оно наше што некад бејаше", "Мишел", "Леђа о леђа", "Хабанера"... Сваку нумеру прати посебан филм са причом коју је осмислио чувени сценариста Небојша Ромчевић, а комплетан репертоар обухвата 25 пјесама.

Концерт Жељка Јоксимовића подржала је компанија "м:тел".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана