Јоко Оно и “Егзит” прогласили мир

Глас Српске
Јоко Оно и “Егзит” прогласили мир

“Мир је моћ! Мир на Земљи, мир са Земљом” - поручила је легендарна мултимедијална умјетница и активисткиња Јоко Оно у видео-поруци којом се обратила високим званицама на свечаном отварању њеног умјетничког рада “One day”.

Ово умјетничко дјело открили су чланови новосадског дјечјег хора “Melodies”, и то симболично на стогодишњицу потписивања Версајског споразума 28. јуна 1919. године у Француској, чиме је званично и завршен Први свјетски рат.

Америчка умјетница јапанског поријекла с “Егзитом” је споменик посветила Првом свјетском миру, а његов изглед инспирисан је традиционалним српским бродом, такозваном “шајком”. Након што је у свијету прослављена као мјесто гдје се одржава “Егзит” фестивал, Петроварадинска тврђава добиће нови заштитни знак, а Нови Сад и Србија нову културно-туристичку атракцију. Када су успоставили сарадњу захваљујући заједничким контактима у свјетским музичким круговима, Јоко Оно и “Егзит” су осмислили овај пројекат, који је реализован уз подршку компаније НИС кроз програм “Заједници заједно”, Европске престонице културе и Новог Сада, града мира, сарадње и културе.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана