Изабрани демо-бендови за учешће на 12. "Демофесту"

Г.С.
Изабрани демо-бендови за учешће на 12. "Демофесту"

БАЊАЛУКА - Од пријављених 358 демо-бендова стручни жири 12. "Демофеста" изабрао је 22 најбоља који ће добити прилику да покажу свој таленат пред многобројном публиком од 20. до 22. јула на тврђави Кастел у Бањалуци, саопштили су организатори.

Шансу да се наступом на великој бини покушају изборити за своје мјесто у финалној вечери и освоје неку од три главне награде ове године су добили:

"Basement Cult " (Скопље), "Деминутив (Прњавор), "Ехо Радар" (Приједор/Бањалука), "Fat Butlers " (Љубљана), "Грефран" (Бихаћ), "Melldown" (Бањалука), "Неки репери" (Сплит), "Охајо" (Београд), "Развигор" (Београд) и други.

Имена свих доступна су на званичном сајту фестивала https://www.demofest.ba/demo-bendovi/, као и на друштвеним мрежама.

Овогодишњи састав жирија на "Демофесту" који ће оцјењивати и изабрати побједника дванаестог "Демофеста" чине новинар "Гласа Српске" Бранислав Предојевић, режисер и један од оснивача "Books of knjige" Зоран Марковић, продуцент Бранислав Бане Антовић, умјетница и текстописац Зои Кида и директорица "Демофеста" Бранкица Јанковић.

Демо-бенд који ове године постане побједник "Демофеста" осваја продукцију албума у вриједности од 5.000 евра, другопласирани бинску опрему од 2.000 евра, док трећепласирани осваја бинску опрему у вриједности од 1.000 евра.

Као и сваке, тако и ове године, организација "Демофеста" уручује и награду "Плави бас" за најбољег басисту на фестивалу, по избору стручног жирија. (Агенције)

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана