Ивана Милићевић звијезда пете сезоне серије "Стотина"

Танјуг
Ивана Милићевић звијезда пете сезоне серије "Стотина"

ЛОС АНЂЕЛЕС - Глумица Ивана Милићевић, с каријером у Холивуду, а родом из Сарајева, присутна је од 10. новембра на каналу FOX (сједиште је у Лос Анђелесу) у петој сезони СФ серије "Стотина", што могу пратити и гледаоци у Србији, на том кабловском каналу.

Телевизијска акциона авантура приказује се на овом каналу од понједељка до четвртка у 21 час, гдје Милићевић игра табаџију Диозу, лик незгодног карактера, која је за кратко вријеме постала један од омиљених ликова тог популарног серијала.

"Уживала сам у овој улози, Диоза је прави женски Рамбо, који испод панцира са гранатама и муницијом крије меко срце пријатеља и мајке", изјавила је раније званично о својој улози у гледаном ТВ пројекту Милићевићева, иначе раније фото модел и манекенка.

Њена јунакиња присутна је у три сезоне, до самог финала, и тиме је постала неизоставан састојак једне од најгледанијих научно-фантастичних серија у посљедњој деценији.

Ивана је из Сарајева са породицом отишла током ратних 90-тих година, а од тада је каријеру у Холивуду градила у хит филмовима "Џери Мегвајер", "Ванила Скај", "Казино Ројал" и култним серијама попут ситкома "Сајнфелд" или актуелних "Готам", и траје на филму и телевизији већ пуних 25 година.

У петом циклусу серије "Стотина", шест година послије нове апокалипсе у којој је Земља претворена у велику пустињу, остаци човјечанства приморани су да још једном крену да граде цивилизацију од почетка.

У посјету проганостима серије стижу људи за чије постојање нису знали.

Мада се надају да ће у њима пронаћи пријатеље, испоставиће се да је ријеч о броду робијаша који се напокон домогао Земље, а који предводи нико други до свемирска одметница, Ивана Милићевић као Диоза.

"Осејћам велику носталгију према земљи из које сам потекла, кад мислим на отаџбину, никад не размишљам само о једној земљи, све је то Балкан. Сјећам се да су моји родитељи стално причали о Здравку Чолићу, тако да је он важан дио мог дјетињства", рекла је глумица.

"Чак и данас, када дођем на одмор, никад не идемо у дискотеке гдје се слуша страна музика, већ искључиво у српске клубове. Обожавам српску музику, највише народњаке, тамо је најбољи провод", надахнуто је причала Милићевићева у медијима када је серија кренула са емитовањем.

Она подједнако воли и Хрватску и Босну, одакле вуче коријене, а на Балкану јој прија мирис рибе печене на роштиљу, посуте са мало маслиновог уља и бијелог лука.

"Недостају ми и српске палачинке и шљивовица коју обожавам", закључила је глумица.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана