Иван Милинковић у новом руху

Г.С.

Иван Милинковић, један од најпрепознатљивијих вокала на музичкој сцени, одлучио је да отпочне солистичку каријеру. Послије дугогодишње сарадње са београдским саставом ,,Легенде”, Иван је одлучио да се публици представи у новом руху.

Ова вијест многе је растужила, многе обрадовала, али једно је сигурно, велика медијска помпа подигла се око одлуке Ивана Милинковића да уплови у соло музичке воде. Љубитеље музике је обрадовао са две нове нумере.

Прва пјесма ,, Ибар уст’о против брега”, урадјена је у сарадњи са  Дејаном Петровићем и Биг Бендом на музику Драгана Николића, текст Ивана Караклића, уз аранжман Педје Стојковића.

Традиција, аутентичан спот и препознатљива боја гласа, врло брзо су побрали симпатије публике.

,,Квалитет на који је публика и до сада навикла, водио ме је при избору песама за самостални музички пројекат. Желео сам да се  представим као солиста, да разноврсне жанрове и све оно што нисам могао као члан групе музички подарим публици. Публика у Босни ме подржава све ове године, љубав је узајамна, знам да ће тако бити и у годинама које долазе,   каже Иван за  Глас Српске.

Музичке иновације, Иван уводи кроз сарадњу са творцима великих хитова,  Душаном Бачићем и Бојаном Драгојевићем. Пјесма  ,,Свенуће дуње”, рађена је циљано као  модерна верзија севдаха, као поп нумера обојена звуцима хармонике.

,,Од септембра публика ће имати прилику, концертно, да чује нешто што до сада нисам певао, уз песме које су референце и највећи изазов за сваког певача. Са публиком,уз моје нове песме,  прелиставаћу музичке споменаре, сетити се неких дивних времена и заједно уживати у хитовима Томе Здравковића, Цунета Гојковића, Тозовца, Станише Стошића, традиционалне песме међу којима и севдалинке! Уз музичку подршку Педје Стојковића очекујте прегршт изненађења, од септембра, на коцертима под називом “Вече са Иваном Милинковићем”.Видимо се и у Вашем граду, додаје радосно Милинковић у званичном саопштењу.

Ових дана, Иван промовише обе нумере и са тимом ослушкује реакције публике. У наредном периоду  спрема још  много изненађења, а публика је та која ће дати последњи суд.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана