И Сунђер Боб мета цензуре: Уклоњене најмање двије епизоде VIDEO

ГС
Foto: Pixabay

И “Сунђер Боб” је на удару цензуре - најмање двије епизоде популарног цртаног филма уклоњене су са стриминг сервиса Paramaunt plus због “непримјереног садржаја”, укључујући “крађу гаћица” и Кеба Крабу који је у карантину сличном пандемији коронавируса.

Ради се о епизодама “Средовечни љускар” (“Mid-Life Crustacean”) из 2002. године и “Краба у карантину” (“Kwarantined Krab”) из 2019. године, у којој је Кеба Краба у каратину због случаја “рачијег грипа”.

Обе су недоступне на Paramaunt plus стриминг сервису, на ком се објављују сви садржаји “Nikelodiona”, издавача “Сунђер Боба”, као и компаније Виаком Си-Би-Ес, власника Paramaunta.

“Средовечни љускар” скинут је са стриминг сервиса због сцене у којој Сунђер Боб, Патрик и Кеба Краба иду у “лов на гаћице” и претурају по фиокама са доњим вешом, за који се испостави да припада Кебиној мајци.

Епизода “Краба у карантину” такође је скинута, због сличности са пандемијом коронавируса.

Како је рекао представник за штампу “Nikelodiona" за  IGN, разлог скидања је што се радња заснива на “причи о вирусу”, па су “одлучили да је не емитују због осјетљивог тренутка у вези са пандемијом”, преноси RT.

Он је навео и да је уклањање “Средовечног љускара” услиједило јер “поједини елементи приче нису адекватни за дјецу” и додао да се та епизода не емитује још од 2018. године.

Према енциклопедији “Сунђер Боба”, епизода “Краба у карантину” је избачена и из недавно објављеног комплета са 12 компакт-дискова, који је свјетлост дана угледао у јануару, иако се наводи да је у том издању “комплетна 12. сезона”, преноси Б92.

 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана