Холандски емитер тврди да је дисквалификовани представник Холандије испровоциран

Танјуг
Foto: Агенције

АМСТЕРДАМ- Холандски јавни сервис АВРОТРОС саопштио је данас да је холандски пјевач Јуст Клајн, који је дисквалификован са Песме Евровизије након што је упутио пријетећи гест у правцу камераманке која га је снимала, био испровоциран, јер је, како наводи АВРОТРОС, камерманка наставила да снима Клајна иако је претходно постигнут договор да она то не чини.

Полицајци који су истраживали инцидент у арени у Малмеу потврдили су да у овом случају није било ни напада, ни насиља, преноси портал Недерланд тајмс.

Инцидент се догодио у четвртак увече одмах након Клајновог полуфиналног наступа.

"Насупрот јасно постигнутим договорима, Јуст је сниман када је управо сишао са сцене и морао је да пожури до зелене собе. Тада је Јуст више пута нагласио да не жели да буде сниман, али његов захтјев није уважен. То је довело до Јустовог пријетећег покрета ка камерманки, али он није дирао жену која снима", наводи се у саопштењу АВРОТРОС-а.

Инцидент је пријављен Европској радиодифузној унији (ЕБУ), која организује Евровизију и Клајн је суспендован у петак упркос опсежним разговорима са АВРОТРОС-ом и шведском полицијом.

Шведска полиција због приватности није именовала Клајна као осумњиченог за инцидент, али је портпаролка полиције Евелина Олсон рекла за РТЛ њуз да се истражује само "један случај ове врсте" и да је ријеч о човјеку који је осумњичен за пријетње.

Из ЕБУ је саопштено да је безбједност радника најважнија и да Евровизија промовише безбједно и инклузивно радно окружење за све укључене у такмичење.

Из АВРОТРОС је саопштено да казна не одговара прекршају, као и да су предложена бројна алтернативна рјешења да би се смирила ситуација.

"Ипак, ЕБУ је одлучио да дисквалификује Јуста Клајна. АВРОТРОС сматра да је казна веома тешка и несразмјерна", наводи се у саопштењу холандског емитера.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана