ХБО серија анимираних филмова “Looney Tunes” у живот вратила познате ликове: Дух класика очуван, али уз мале промјене

Г.С.
ХБО серија анимираних филмова “Looney Tunes” у живот вратила познате ликове: Дух класика очуван, али уз мале промјене

Иако су анимирани филмови “Looney Tunes” фокусирани на чувању духа оригинала, нова серија коју је “ХБО Макс” представио, увела је неке измјене у добро познате ликова.

Између 1930. и 1970. године “Ворнер Брос” производио је кратке анимиране серије у којима су главни ликови били Душко Дугоушко, Силвестер, Патак Дача, Гица Прасић, Којот и други, а садашње кратке епизоде које се производе, иако су задржале дух оригинала, увеле су ситне измјене.

За сада је доступно десет епизода, док је наручено укупно 80 које ће бити приказане у наредном периоду.

Душко Дугоушко

Једна од највећих промјена које су очигледне је то да Душко Дугоушко сада има жуте рукавице, а раније је носио бијеле. Са жутим рукавицама појавио се у једној краткој епизоди из 1941. године “Elmer's Pet Rabbit”, што је било друго појављивање његовог лика (прво је било 1940. године у епизоди “Elmer's Pet Rabbit”). Жуте рукавице након 1941. године нису виђене, све до сада.

Патак Дача

Пријатељ Душка Дугоушка, љубоморни и лијени патак Дача, у новим епизодама често је виђен са Гицом Прасићем. На његовом лику нису направљене веће измјене, али је његов лик сада направљен озбиљнијим и више резервисаним него раније.

Којот

У односу на старог Којота који јури Птицу Тркачицу, на његовом лику направљене су ситне измјене. Сада је његова боја свјетлија и више црвено-смеђа, а до сада се није појавио у дужим епизодама од једне минуте.

Бака

Једна од већих промјена урађена је са ликом баке, чији су Силвестер и птица Твити. Дизајн лика није нов, само је она у новим епизодама нешто дебља и вози мотор.

Силвестер

Иако су већини ликова очуване њихове изворне карактеристике, Силвестер је, чини се, прошао кроз више промјена него остали ликови. Његов изглед је сада значајно другачији. Умјесто бијелих, он сада има жућкасте очи, и има већи нос. Није измијењен његов однос према птицама, ни то што избацује пљувачку док прича.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана