Грше, Београдски синдикат и Who See запалили Љетну башту у Приједору

Г.С.
Грше, Београдски синдикат и Who See запалили Љетну башту у Приједору

Синоћњим незаборавним наступима, које су приредили хеадлинери, на бини приједорске Љетне баште, завршен је четврти "Туборг Гарден Фест".

Овогодишњи фестивал , који је окупио десет бендова из регије, завршен је синоћ спектакуларним концертом београдског "Мортал Комбата", који ове године прославља 15 година постојања и који промовише пети студијски албум, који су снимили почетком године.

"Драго нам је што смо овдје. Ово је заиста велики фестивал. Лијеп простор, много младих људи што је јако лијепо.  Први пут смо овдје и надам се да није посљедњи", поручио је Милош Георгијевић Гера, басиста "Мортал Комбата".

Другу фестивалску вече отворио је приједорски бенд "План Б", који је представио публици своје прве ауторске пјесме.

 "Било нам је феноменално. Одлично искуство, први пут на великој бини. Захваљујем се организацији што су нас позвали. Драго нам је да можемо сједити у бацкстаге-у са великим звијездама и што смо добили прилику да промовишемо своје ауторске пјесме", рекао је Максим Бојић, вокал и саксофониста бенда "План Б".

Након њих, бину је преузео хип-хоп дуо Who See, који је више пута наступао у граду на Сани.

"Овај пут наступали смо у најранијем термину од свих и опет је било много публике и утисци су сјајни. Узимам у обзир да постоји нешто што је глобално важно, а фудбал је увијек важан. Европско првенство се игра и усред утакмице Енглеска - Швајцарска, људи су дошли да гледају Who See. Свака част за то. Пресрећан сам", изјавио је Дејан Дедовић Деда.

Највећи спектакл на "Туборг Гарден Фесту" направио је млади хрватски репер Грше, који је је својом невјероватном енергијом, у публици изазвао праву ерупцију.

"Искрено, изненађен сам да овдје толико људи зна моје пјесме и да је оваква реакција и енергија публике. Шокиран сам позитивно. Цијели амбијент, цијели "вајб", све је на високом нивоу и баш ми је био гушт учествовати на овом фестивалу", поручио је он.

Оправдавши  титулу најбољег хип-хоп бенда у регији Београдски синдикат је публику у Љетној башти дословно распаметио, са новим и старим пјесмама.

"Утисци су много бољи него што смо очекивали. Није нас у Приједору било 12 година и велика је ствар за нас што смо се вратили. Ово је јако тврда бина. Овдје се човјек мора доказати. Ми смо дали све од себе и остали смо без даха", рекао је Огњен Јанковић, те додао да је ово била нека посебна публика.

"Као да се издвојио невјероватан кор публике и да су дошли овдје. Навикли смо ми на велике концерте, али вјерујте ништа слађе од наступа пред оволиком публиком, у оваквом  амбијенту, гдје можеш да видиш и почетак и крај, гдје имаш константну интеракцију са људима. То је увијек посебно и инспиративно за нас када планирамо да стварамо нове пјесме", истакао је Јанковић.

Неколико хиљада љубитеља урбане музике прошло је кроз фестивалска врата испуњена фантастичном енергијом и позитивном атмосфером са којом започињемо љето на најбољи начин.

Подсјећамо, приједорска публика, али и публика, која је дошла из свих крајева региона, на "Туборг Гарден Фесту" у протекла два дана имала је прилику видјети и чути различите садржаје за све генерације. Прве фестиваске ноћи наступали су Детоур, Краљ Чачка, Парни ваљак, Миле Кекин и Синхро.

 "Љетна башта Приједор била је попуњена до посљедњег мјеста. Владала је фантастична и позитивна енергија од самог почетка, до посљедњих тактова, тако да са правом можемо рећи да је "Туборг Гарден Фест" надмашио наша очекивања. Ни сами нисмо очекивали публику у оволиком броју", поручили су организатори фестивала.

 "Туборг Гарден Фест" је потврдио и учврстио своју позицију на фестивалској мапи у регији. Видимо се и сљедеће  године!

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана