Глумац одбио улогу у једном од најпознатијих филмова свих времена и остао без 250 милиона долара

Агенције
Глумац одбио улогу у једном од најпознатијих филмова свих времена и остао без 250 милиона долара

Мет Дејмон је један од траженијих глумаца у Холивуду, али чак и он жали због једне улоге коју је пропустио.

48-годишњи оскаровац открио је како је одбио улогу Џејка Салија у мегахиту Џејмса Камерона из 2009. године, Аватару, као и да жали јер није радио са славним редитељем. Не само да је пропустио то јединствено искуство, већ је изгубио и огромну потенцијалну зараду.

“Џим Камерон понудио ми је Аватара. И кад ми је то понудио, рекао је: 'Сад ме слушај. Не треба ми нико. Не требам име за ово, велику звијезду. Пропустиш ли ово, пронаћи ћу непознатог глумца и даћу улогу њему јер те филм заиста не треба. Али ако прихватиш улогу, даћу ти 10 одсто од зараде филма”, рекао је Дејмон у једном интервјуу.

“Испричао сам Џону Красинском ову причу док смо писали Промисед Ленд. Рекао ми је: 'Да си прихватио ту улогу, ништа у твом животу не би било другачије. Уопште ништа не би било другачије. Осим што бисмо сад овај разговор водили у свемиру”.Тако да - да, пропустио сам више новца од већине глумаца заправо”, присетио се Дејмон.

GQ израчунао је како би Дејмон био богатији за више од четврт милијарде долара, с обзиром на то да је Аватар зарадио 2,79 милијарди долара, пише index.hrр. Био је филм с највећом зарадом свих времена, док га Авенгерси овог љета нису скинули с трона.

Дејмон се присетио како се снимање Аватара поклапало с његовим серијалом о Борну. Камерон му је током разговора рекао и како је снимио само шест филмова.

“Нисам схватио то. Ради толико ријетко, али његови филмови, све их знате. Схватио сам да је одбијање те улоге вјероватно била пропуштена шанса да икад радим с њим”, додао је и рекао како га је то погодило и још увијек га погађа.

“Али моја дјеца једу и добро сам”, нашалио се.

Улогу је на крају добио аустралијски глумац Сем Вортингтон, до тада непознат у Холивуду.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана