Гитарска сензација "40 Fingers" први пут у Београду

Tanjug
Гитарска сензација "40 Fingers" први пут у Београду

БЕОГРАД - Италијанска гитарска сензација "40 Fingers" у оквиру европске турнеје, наступиће у Београду 12. марта у у Комбанк дворани оквиру међународног Гуитар Арт Фестивала, најавили су данас организатори.

"40 Fingers" је тренутно један од најпопуларнијих гитарских квартета који долази из Италије, а карактерише их богат музички репертоар, велика енергија и снажан звук на њиховим концертима.

Овај гитарски квартет чине Матео Бренчи, Емануеле Графити, Енрико Марија Миланези и Андреа Витори.

Четворица виртуоза на акустичним гитарама који су италијанској публици појединачно већ добро познати по својим бројним соло пројектима.

За њихов први београдски концерт најављују гитарски спектакл у Комбанк дворани, са посебним репертоаром који почиње лагано филмском музиком, те поуларном класиком и ауторским песмама, а онда слиједи енергичан други дио концерта са култним мелодијама и обрадама поп и рок хитова у посебном аранжману за 4 гитаре.

Популарност су стекли захваљујући њиховом снажном ритму, богатим хармонијама и великој оригиналности у обради највећих хитова поп, рок, џез, блус, латино, ирске и класичне музике.

Њихов планетарни успијех почиње оног тренутка када су снимили изванредну верзију Боемске Рапсодије групе Квин, која је великом брзином премашила 5 милиона прегледа на њиховом YuoTube каналу.

Квартет је одмах објавио и први албум који је наишао на одличне критике, како код музичких критичара, тако и публике.

Њихов оригинални концертни репертоар обухвата аутентичне обраде познатих композиција вешто аранжираних за четири гитаре.

Међу њиховим најпопуларнијим обрадама издвајају се композиције Астора Пијацоле "Либертанго", затим теме из серије "Игре престола", теме из филма "Последњи Мохиканац" и Вивалдијевог "Лета" и "Четири годишња доба".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана