“Гарави сокак” и “Аеродром” наступили на бањалучком “Октобарфесту”

Александра Глишић
“Гарави сокак” и “Аеродром” наступили на бањалучком “Октобарфесту”

Први бањалучки “Октобарфест”, који је одржан од 27. до 29. септембра на тврђави Кастел, протекао је у знаку наступа “Гаравог сокака “ и “Аеродрома”.

Фестивал је организован по узору на највећи фестивал пива на свијету – минхенски “Октоберфест”, па је посјетиоцима уз музику понудио пиво, кобасице, переце и бањалучки ћевап.

Прве фестивалске вечери, у петак, наступио је “Гарави сокак”, а фронтмен Бане Крстић рекао је да је то био “Концерт за осетљиве душе… које на срећу још постоје”.  Група је наступила у акустичној постави од седам чланова, а публика је имала прилику да ужива у комбинацији звука концертног клавира и војвођанских тамбура прављених рукама старих мајстора. Смјењивали су се добро познате пјесме “Теци, теци Дунаве”, “Ко те има тај те нема”, “ Ћирибу, ћириба”…

На затварању фестивала у суботу увече група “Аеродром”, прославила је 40 година од оснивања и публику подсјетила на „златно доба новог таласа осамдесетих” уз пјесме “Стави праву ствар”, “Обична љубавна пјесма”, “Фратело”, “Кава”.

Организатор фестивала је Центар за маркетиншки развој.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана