Фестивал Moondance слави пети рођендан VIDEO

Агенције
Фестивал Moondance слави пети рођендан VIDEO

Фестивал Moondance за свој пети рођендан нуди јединствени доживљај за сваког правог љубитеља техна, а поново ће бити одржан у Кули Камерленго, прекрасној средњевјековној тврђави у Трогиру, једном од најљепших градова на обали Јадранског мора.

Прошлим издањима Moondance се наметнуо публици егзотичном локацијом и пажљиво бираним извођачима, хи енд разгласом и најбољом публиком. На фестивалу су до сада наступала најеминентнија имена из свијета underground technа (Jeff Mills, Dave Clarke, Бен Симс, Josh Wink, DJ Bone, Octave One, Deetron…).

Овог љета Moondance 2017 се одржава од 10. до 12. августа на истој локацији, а technо постава која ће своју музику изводити под мјесечином у трогирској тврђави и надалеко познатим афтер партијама на трогирским плажама, такође је пажљиво бирана као и на досадашњим издањима!

Moondance је добитник награде Амбасадор за најбољи хрватски фестивал у 2016. години, те се све више спомиње у престижним медијима широм свијета.

Пето јубиларно издање, између осталог, доноси сарадњу с култним берлинским клубом Tresor у ноћи под називом MOONDANCE MEETS TRESOR.

Захваљујући сарадњи са чувеним клубом у Трогир долазе:

ROBERT HOOD – детроитски ветеран чији је звук утицао на бројне underground technо умјетнике, који нагласак стављају на апстракцију и минимализам машинског функа. Недавно је најавио излазак новог албума "Paradygm Shift", заокружујући концептуалну серију издања на Dekmentel Records, којима поново дефинише ове принципе користећи савремену технологију. Његову музику воле љубитељи златне ере technа 90-их, као и поштоваоци новог звука.

DJ DEEP – оснивач Deeply Rooted и House music Records из Париза, те један од најзанимљивијих аутора ло-фи хaуса. Његова музика настала је под утицајима звука Њујорка, Детроита и Чикага, али и ране француске сцене. Фокусиран је на изворни хаусе грув, али сјајно ради и technо звук што можете чути у пројектима Sergie Rezza/Adventice. На његовим етикетама можете наћи издања која потписују Terence Fixmer, Ben Knock, Francois X, Marcel Dettman. DJ Deep је власник богате колекције плоча па можемо очекивати еклектичну комбинацију vingate драгуља и богатства савременог undergroundа.

HANDMADE – резидент клуба Tresor, познат је по вјештом комбиновању разних хaусе и technо праваца. Каријеру је почео у Чикагу уз Tray Dance Mania и Cajual издања, истражујући хедонизам ноћног живота и пажљиво брусећи свој стил. Временом се окренуо и deep формама које је задао Детроит, али не заборавља чикашке коријене и соулфул.

THE ANALOGUE COPS – Италијани са берлинском адресом! Познати су по одличним живим наступима гдје комбинују ретро звук са свјежим елементима данашњих стилова пружајући дашак атмосфере какву су носили изворни рејвови. Недавно су избацили и сјајну плочу на новооснованој етикети Moondance Records!

Осим поменутих извођача који долазе захваљујући сарадњи са Tresorом на MOONDANCE стижу и раније потврђена имена:

OSCAR MULERO – technо легенда из Мадрида! Каријеру је почео 90-тих, у родном граду основао чувени клуб The Omen, постао један од најпознатијих свјетских DJ-ева, а затим се доказао и као врхунски продуцент. Познат је по беспријекорном претапању трака и софистицираном мрачном стилу. Прошле године је избацио два сјајна ЕП-а "Arcade" и "Contents" којима је потврдио своју иновативност, али и тврду продукцију одличних индустриал technо трака.

BEN SIMS – Још један ветеран technо сцене! Британац одрастао на хип-хопу, раном house звуку и пионирским раве емисијама на пиратским радио станицама, да би све те утицаје сажео и фокусирао у моћан technо гроове, играјући се тврдим функом на три дека. С продукцијом је почео крајем 90-тих уз сочан technо звук, да би с годинама његов звук постао све комплекснији, а многи сматрају да му је албум "Smoke  & Mirrors" из 2011. године био technо албум године. Осим тога, познат је и по иновативним ремиксима.

JONAS KOPP – Аргентински продуцент који је каријеру почео прије десетак година, а звук му је био обиљежен тадашњим минимал/tech мотивима, што је евидентно на ранијим издањима. С временом је његов стил еволуриао у софистицирана подручја technа, а вјештине за пултом су га довеле до резидентске позиције у Tresorу. Микса на три канала, користећи додатне ефекте за подизање тензије и осликавање атмосфере.

PSYK – Још један Шпанац, те дефинитивно један од најузбудљивијих савремених продуцената каријеру је почео уз комбинацију technо и минимал стилова. Звук му је тврд и машински, али у себи крије вјешто замаскиран функ који се поступно ослобађа, баш као и у његовим сетовима. У стилу му се осјећа утицај звука краја 90-тих укомбинован са савременом продукцијом.

Осим поменутих музичара ускоро ће бити објављена регионална и имена DJ-ева који ће свирати на афтер журкама!

Улазнице и промо журке:

Ускоро почиње MOONDANCE турнеја, у оквиру које ће бити одржане бројне промо журке широм Европе и регије, а на којима ћете имати прилику да освојите улазнице. Прва је заказана за 20. мај у сарајевском клубу Лофт на којој ће наступити Pero Fullhouse и резидент клуба Nazzif.

Посјетиоци из регије своје улазнице још увијек могу набавити по промотивној цијени од свега 200 куна. Искористите прилику, па своју осигурајте ОВДЈЕ.

Афтермовие видео са прошлогодишњег фестивал погледајте ОВДЈЕ

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана