Фестивал “Exit” у јуну на Флориди

Срна
Фестивал “Exit” у јуну на Флориди

НОВИ САД - Вишеструко награђивани новосадски музички фестивал “Exit” 20. јуна ће се обрети у клубу “Спејс Мајами” на Флориди, једним од водећих свјетских клубова и епицентру електронске музике у Америци, саопштили су организатори фестивала.

Овај догађај званично ће отворити сарадњу „Exitа” са овим клубом Ђорђе Петровић, познатији као „Сатори”.

Клуб “Спејс Мајами” је вишеструки освајач титуле најбољег америчког клуба, при чему се посебно истиче признање освојено 2019. године у оквиру “International Dance Music Awards-а”, а ове године улази у своју 18. сезону рада.

Сарадњу је омогућила успешна масовна вакцинација против вируса Ковид-19, као и чињеница да су 48 од 50 савезних америчких држава значајно ублажиле, ако не и укинуле све рестрикције.

Давид Синополи, власник клуба, истакао је да је поносан на почетак сарадње са “Exitом”, који је један од најцењенијих музичких фестивала на свету и најавио присуство клуба на Петроварадинској тврђави на фантастичном афтерпартију.

“Наставићемо и да размјењујемо таленте на нашем “III Points” фестивалу који ће у октобру бити одржан у Мајамију”, најавио је Синополи.

Оснивач “Exitа”, Душан Ковачевић, изјавио је да су Сједињене Америчке Државе тренутно светски лидер по питању нормализације живота и враћања музичких и спортских манифестација у пуним капацитетима.

“Чињеница да се они несметано одржавају захваљујући масовној вакцинацији, без икаквих последица по јавно здравље, даје велико охрабрење за поновно покретање светске музичке индустрије овог лета у земљама које такође имају велики проценат вакцинисаних”, казао је Ковачевић.

На америчко тло “Сатори” ће се појавити након наступа на Голубачкој тврђави, а непосредно прије гостовања на прослави „Exitовог” 20. рођендана од 8. до 11. јула на Петроварадинској тврђави.

Поред “Саторија”, свој долазак у Нови Сад потврдила су значајна имена музичке индустрије, међу којима су и Давид Гета, DJ Снejk, Нина Кравиц, Тајга, Соломун, и други.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана