Енергија Марије Шерифовић запалила Кастел

Јасмина Перишић
Енергија Марије Шерифовић запалила Кастел

Бањалука - Тврђава Кастел била је премала да прими све поштоваоце добре музике који су у четвртак увече дошли на наступ српске поп иконе Марије Шерифовић.

Евровизијска побједница, позната по спектакуларним вокалним способностима, већ са првим тактовима пјесме "Део прошлости"  запалила је Бањалучане, који су пун сат стајали у реду да уђу на концерт године.

"Добро вече, Бањалука! Је л' сте добро?", поздравила је Марија публику, коју су чинили и млади и стари, а онда замолила све присутне да се помјере три корака улијево, како би било мјеста за све оне који су купили карту, а остали испред улаза. Њена молба аутоматски је испуњена, а својом непосредношћу освојила је бурне овације и аплауз. У пратњи бенда наставила је да ниже хитове "Паметна и луда", "Своја и твоја", "Бол до лудила", "Један добар разлог", "Није ми први пут". Свака беспријекорно изведена нумера дочекана је са одушевљењем. С посебном емоцијом отпјевала је пјесму "Ја волим свој грех" и поручила свима да буду оно што јесу и не дозволе никоме да утиче на њихов избор. Поред својих, нанизала је и неколико рок хитова, те баладе својих колега Адила и Саше Ковачевића, као и мајке Верице Шерифовић. Једну од тих балада посветила је и заљубљеном пару у публици. На сцену су јој бацали цедуље, руже и плишане играчке, а своју чувену "Молитву" замолила је да сви присутни отпјевају њој. Енергијом и самоувјереношћу, као и изразитом емоцијом с којом је низала сваки такт, раздрмала је једну од најзахтјевнијих публика, која није остала имуна па је фантастичну атмосферу уљепшало на стотине упаљених телефона. Пред сам крај концерта искарикирала је повратак на бис, јер не воли да се шета, те отпјевала још четири пјесме, међу којима је био и чувени хит "Пукни зоро". Послије више од два сата незаборавног провода Шерифовићева је концерт завршила пјесмом "Паметна и луда", захвалила на предивној вечери и трком нестала са сцене, до неког сљедећег сусрета са Бањалучанима.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана