"Емотивно минирани" нови спот састава "Ван Гог": Музичко путовање до Дивљег запада

Agencije
"Емотивно минирани" нови спот састава "Ван Гог": Музичко путовање до Дивљег запада

Након успјешне промоције посљедњег студијског албума и истоимене књиге под називом "Море без обала", и након вреле летње и јесење турнеје, група "Ван Гог" ову годину заокружује четвртим спотом са актуелног албума, урађеним за пјесму "Емотивно миниран", која се већ мјесецима налази на врху домаћих топ-листа.

Урађен по несвакидашњем сценарију за данашње вријеме, а по угледу на каубојске филмове са Дивљег запада, спот нас музиком, динамиком, звучним ефектима и аутентичним костимима тога доба, уводи у причу у којој главни лик Прљави шериф (Ђуле) у немогућности да се избори с љубавним духовима у миру сопствене душе, допушта да га пораз савлада и свој љубавни пех претвара у освету и потјеру за Дивљом реком (Бојана Ординачев). Потјера у којој му помажу чланови његове банде: Хладни бармен (Срба), Кобни богаташ (Цвика) и Пакосни шериф (Стика) започиње немилосрдном акцијом пљачке у возу.

- Признајем, на снимању смо се играли као деца, уживали смо у улогама које су нам додељене. Били смо каубоји и све је било као у боји. Идеја је била да побегнемо од клишеа, да изађемо из временских оквира, на тренутак се изузмемо из слике садашњице и препустимо чарима путовања кроз времеплов - навео је фронтмен састава Звонимир Ђукић Ђуле како се снашао у улози Прљавог Шерифа.

 Иако су се овога пута опробали у улози правих вестерн звијезда, групи "Ван Гог" се прикључила и глумица Бојана Ординачев, за којом је у споту расписана потјерница.

- Никада раније нисам желела да се појављујем у спотовима, све док ми Ђуле није испричао своју идеју. Музика, прича, као и сам креативни процес, био је права авантура и то са групом мог детињства. До сада сам играла принцезе и остала нежна и крхка бића, али најбоља дефиниција мог карактера и темперамента је управо моје име у споту, а зовем се Дивља Река – навела је Ординачева.

Поред главних актера, у споту се појављују и Јована Петровић у улози Дивље реке из детињства и Андреј Чантрић у улози шерифа из дјетињства. Спот је сниман током новембра мјесеца на локалитету јединствене вестерн атракције - у граду Ел Пасо Сити на Златибору.

Након представљања новог спота, група "Ван Гог" наставља своју турнеју наступима 28. децембра у Тивту, 31. децембра у Тузли и 1. јануара на Златибору.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана