Емитовање серије “Каљаве гуме” почиње 13. фебруара: Љубав не познаје границе

Г.С.
Емитовање серије “Каљаве гуме” почиње 13. фебруара: Љубав не познаје границе

Годину дана од почетка снимања и прве клапе, од 13. фебруара, на првом програму Радио-телевизије Србије почиње емитовање серије “Каљаве гуме”, у режији Миодрага Ћертића и Рашка Милатовића, преносе “Вечерње новости”.

Кроз десет епизода серија ће публику провести од Србије до Америке и назад. Миа Ћертић је аутор искрене и емотивне приче о одвојености од дјеце која живе у иностранству, старењу, као и потрази за собом и љубављу.

Главну јунакињу, шездесетогодишњу Београђанку и бившу пијанисткињу Весну, тумачи једна од наших најпознатијих глумица Горица Поповић. Весна послије смрти супруга одлази код сина у Калифорнију и путем интернета упознаје сродну душу.

- Ово је прича о жени која је зашла у зреле године и почела потпуно нови живот. Она одлази у САД и мења себе, начин живота и размишљања - рекла је Поповићева.

Она на другом континенту, уз помоћ комшинице Пати коју игра америчка глумица Аида Туртуро, публици позната као сестра Тонија Сопрана, почиње путем друштвених мрежа да упознаје нове људе. Веснину пажњу привлачи њен вршњак Роберт, који живи на супротној страни континента, у мочварама Луизијане. Љубав не зна за године и границе и ту почиње заплет. Лик Роберта тумачи свјетска звијезда Крис Малки, најпознатији као Хенк из култне серије “Твин Пикс”.

- У серији има свега, али она највише говори о животу и односима између људи. Посебно ми се свидјело што прича о обичној жени која није имала живот какав је жељела. Људи ће се саживјети са тим - има смијешних и озбиљних ликова. Ипак, најдраже од свега ми је што сам упознала Горицу и сарађивала са њом - рекла је Аида Туртуро.

У глумачкој подјели су и Бојан Жировић, Јелена Ступљанин, Јована Гавриловић, Миодраг Крстовић, Горан Султановић, Тања Бошковић, Олга Одановић, Бранка Шелић, Дана Спаркс, Нина Салинен и други.

- Фантастичан је камео Горана Султановића, првог мужа главне јунакиње, који се враћа кроз целу серију и прогони је као дух, док она експериментише са новим стварима и улази у сфере живота за које није ни сањала да постоје - навео је редитељ Миодраг Ћертић и додао да је серија добила назив по популарној кантри пјесми “Муд он тхе Тирес”, кантри хиту Бреда Пејзлија.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана