“Електрични оргазам” коначно прославио 40 година постојања: Рокенрол упркос свему

Приредила: Миланка Митрић/агенције
“Електрични оргазам” коначно прославио 40 година постојања: Рокенрол упркос свему

БЕОГРАД - Чувена београдска рок група “Електрични оргазам” ове седмице је прославила 40. рођендан концертом у београдској “Комбанк” дворани, гдје су наступили пред вјерном и одушевљеном публиком.

Бенд је настао 13. јануара 1980. године, а прослава 40. рођендана требало је да буде одржана у марту прошле године, али је неколико пута одлагана због пандемије вируса корона.

Упркос отказивањима, концерт је коначно одржан, а бенд је имао троструко славље, те је тако у “Комбанк” дворани обиљежена 41 година постојања бенда, 40 година од изласка првог албума названог “Електрични оргазам”, те заједничког албума “Пакет аранжман” који је објављен 1981. године, а на којем су и пјесме бендова “Идоли” и “Шарло акробата”.

Концерт је најавила гошћа, музичка новинарка и телевизијска водитељка Дубравка Дуца Марковић.

- Бескрајно ми је драго што вас је оволико овде да уживамо у музици која је обележила наше и ваше одрастање. Оволико пуно нас је било у истом простору Дома синдиката давно пре 40 година на једном другом концерту када је настао овај бенд који слушамо сада - рекла је она.

Фронтмен “Електричног оргазма” Срђан Гојковић Гиле навео је да је срећан што су коначно наступили пред публиком након толико одлагања.

- Ево дочекасмо коначно и овај концерт, мало је потрајало. Важно је да смо сви ту - навео је Гиле.

Гојковић је раније, говорећи о јубилеју и времену настанка бенда, навео да је дошло до много промјена, али бенд је опстао.

- Око нас су се распадале државе у којима смо ми живели, мењале су имена и владаре. Све се мењало. Бенд је опстао кроз све то. Ипак, значај рокенрола није такав какав је био када смо ми били клинци. У то време је то био неки снажан пламен који је тада био актуелан, златна ера, од шездесете до седамдесете. Нормално је што све то бива изложено промени и што утицај слаби. Рокенрол не значи исту ствар као што је значио тада, то је за мене природан развој догађаја - казао је Гиле.

Са култног албума “Пакет аранжман” чланови “Електричног оргазма” су одлучили да први пут у каријери, и то на овом концерту изведу и пјесме друга два бенда те су тако одсвирали нумере “Мали човек” групе “Шарло Акробате” и “Пластика” од “Идола”, као посвета Влади Дивљану.

Извели су пјесме “Да си тако јака”, “Спојимо се сад”, “Конобар”, а на концерту су гостовали и чланови “Ју групе” , гитариста Небојша Антонијевић из “Партибрејкерса”, те Романа и Бојан Слачала из групе “Артан Лили”.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана