„Егзит“ отворен из свемира, "The Prodigy" обиљежили прво вече фестивала (ФОТО, ВИДЕО)

Танјуг
„Егзит“
Foto: Анадолија | „Егзит“

НОВИ САД - Спектакуларним ватрометом званично је отворен 23. „Егзит“ у Новом Саду, на Главној бини, након концерта шведске панк рок атракције "Виагра Бојс".

Дирекција „Егзит“ фестивала је креативно осмислила да синоћна церемонија отварања ове године има три поглавља на три различите бине.

Тако је уводни дио био на Паћамама Сејџу  у облику древне какао церемоније уз наступ "Сарасвати Друна бенда".

Тада се обратио директор фестивала Душан Ковачевић са својом бебом у рукама и истакао да Еxит шири љубав и мисао јединства, да је неопходно да постоји све више разумијевања међу људима, да је љубав најважнија. Тиме су отворили први сегмент који се тиче његе менталног здравља, духа и тијела.

Триптих отварања се наставио перформансом умјетнице Вајлане Маркус на бини за електронску музику „m:ts“ денс арена.  

Онда је на Главну бину изашао њен муж, за највећу од све три церемоније, познати  филантроп, мотивациони говорник и оснивач глобалног бренда „Онит“ - Обри Маркус.

-Будимо свјесни тренутка у коме смо,  ми стварамо за нашу дјецу и њихову дјецу и будућност, ми стварамо нови свијет пун љубави и слоге. Осјећајте ту енергију у души и срцу, волите се и чувајте - поручио је у свом мотивационом говору Обри Маркус.

Услиједило је премијерно отварање „Егзита“ из свемира и слање снажне поруке свијету са натписима на енглеском језику и аудио нарацијом преко великог платна што је одушевило неколико хиљада људи у публици.

Дјечји хор је извео песму "Земља" рок групе "ЕКВ - Екатарина велика", као пролог за читаву серију огромних ватромета од неколико минута изнад Главне бине и над целим Новим Садом.

Британска електро техно група "The Prodigy" обиљежила је синоћ прво вече фестивала у Новом Саду, пред неколико десетина хиљада људи испред Главне бине.

Култни бенд, који је 2019. године остао без свог прерано преминулог пјевача Кита Флинта, заштитног знака групе, вратио се у Србију након паузе од седам година, и постали су поново поносни хедлајнери -главне звијезде водећих европских фестивала, међу којима и „Егзита“. "The Prodigy" су наступали на Еxиту четири пута (2007, 2009, 2013. и 2016).

Концерт је синоћ трајао 80 минута, а "The Prodigy"  је доказао да прве ноћи фестивала, а вјероватно током цијелог издања, немају конкуренцију на Тврђави.

Оснивач бенда Лијам Ховлет недавно је упутио званичну изјаву гдје је истакао да је „Егзит“ њихов омиљени фестивал.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Galerija
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана