Џорџ Р. Р. Мартин није задовољан завршетком “Игрe престола”

Agencije
Џорџ Р. Р. Мартин није задовољан завршетком “Игрe престола”

Неколико мјесеци по завршетку серије “Игра престола” огласио се и писац серијала “Пјесма леда и ватре”, по којем је серија настала, Џорџ Р. Р. Мартин и сложио се са публиком, обожаваоцима и критичарима да је крај серије био ужасан.

Мартин је признао да је посљедња сезона серије, по његовим романима из серијала “Пјесма леда и ватре” захтијевала борбу моћи и компромиса.

- Био сам приморан да правим компромис, не само када је ријеч о питању тога колико ће неке приче добити времена у серији, већ и који ликови ће имати највише простора. То је трауматично, јер понекад се њихова и моја визија нису поклапале, што је доводило до конфликта. Посљедња сезона није вјерна причи, то знате. Да јесте била, серија би имала још пет сезона - рекао је он недавно у једном разговору.

Наравно, додао је и то да је вјероватно нужно било да се десе многе промјене, јер свако нови ко почне да ради на адаптацији дјела има нове и другачије замисли и одведе причу у другом смјеру.

- Када вам се у причу умијешају студио, мрежа или режисери, свако од њих има неку своју идеју, која нема везе са причом. Има везе са тиме да је то и то истраживање показало да неког лика публика воли, па се онда њему на силу даје више простора на екрану - додао је Мартин.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана