Џими Пејџ објавио давно изгубљену пјесму "Лед Зеппелина" VIDEO

Г.С.
Џими Пејџ објавио давно изгубљену пјесму "Лед Зеппелина" VIDEO

Гитариста "Лед Зеппелина" Џими Пејџ је на својој веб-страници објавио досад непознату пјесму славног бенда.

Легендарни гитариста објавио је пјесму "The Seasons ", демо пјесме "The Rain song Сонг", како би прославио 50. годишњицу петог албума групе, Houses of the Holy, који је објављен 28. марта 1973. године. Пишући за секцију "На данашњи дан" на својој веб-страници 28. марта, Пејџ улази у детаље о поријеклу пјесме.

"На данашњи дан прије 50 година Houses of the Holy су пуштене на слободу. Моја првобитна идеја за уводне пјесме за албум била је кратка увертира, узбудљив инструментални увод са слојевитим електричним гитарама, која би се настављала на The Seasons, касније названу The Rain Song", рекао је Пејџ.

"The Seasons је био подсjетник за мене на редослед пjесме и разне идеје које сам имао за њу у њеној ембрионалној фази. Радио сам на томе једно вече код куће. Током увертире, сада под називом The Plumpton and Worcester Races, полувријеме је рођено и увертира је обликована у пјесми The Song Remains the Same", додао је и утврдио да је "имао кућни демо пјесме The Rain Song, али су траке нажалост изгубљене".

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана