Џибони о концертима Александре Пријовић у Загребу

ГС
Foto: Агенције

Пет расподатих арена у Загребу тренутно је једна од главних прича у медијима у Хрватској. Са једне стране је Александра Пријовић, којој је то пошло за руком, а са друге су медији и људи на мрежама којима није јасно како је то могло да се догоди.

Популарни хрватски сајт Индекс, питао је неколико музичара шта мисле о Пријовићкиним концертима, међу којима је био и популарни Џибони.

Он сматра да је ствар једноставно у великој средини и различитим укусима. Односно, тешко је, каже, уопште одредити што је доминантни тренд.

“Живио сам у Берлину и Лондону – одлика великих средина је да постоје паралелни свјетови. Једни иду на концерт групе Depeche Mode и мисле да је то најважније на свијету, други иду на Ерика Клептона и такође им је то најважније. У малим мјестима цијело село дође на концерт забавне музике, а у великим срединама, као што је Загреб, потпуно је нормално да сви свјетови постоје“, рекао је.

Према њему са друге стране нема смисла да се подилази трендовима.

“Уђи навече у град и погледај све прозоре који свијетле и не свијетле, иза сваког прозора живе 3-4 особе. То је море различитих укуса. И ја нађем свакакве коментаре на своју музику: од ‘Џибо царе’ до ‘мени је то досадно, ја то не разумијем’. Једноставно то прихватиш и схватиш да ниси за свакога, хвала богу да је тако“, поручује.

Музички трендови, додаје, долазе и пролазе.

„Не мислим да музика има неку закулисну намјеру. Она је мелем за душу, отворено писмо адресирано на људе који га могу осјетити. Неко се након прекида не може наћи ни у чему него у тој фолк музици – то је његово отворено писмо које може прочитати. Неће се наћи у неком другом жанру, јер то није писмо за њега. Свако се нађе у ономе за што је, и у томе не видим никакав проблем. Музика увијек окупља људе, што има чудно у томе?“ закључује ову тему Џибони.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана