Џастин Бибер завршио на суду VIDEO

Г.С.
Џастин Бибер завршио на суду VIDEO

Пјевач Џастин Бибер и кантри поп дуо "Dan + Shay" тужени су због наводне крађе њиховог хит сингла "10,000 Hours". Темељни дио сингла украден је из тужитељеве пјесме из 1973.,"The First Time Baby Is A Holiday ", пише Радар.

Споменути хит из 1973. године написан је прије више од 40 година, а објављен тек 2014. године. Стручњаци су наводно пронашли сличности у чак 47 нотних секвенци, наводи се у тужби коју је добио Радар.

Тврде да "без пјесме тужитеља, 10 000 сати" не би ни постојала. Анализа стручњака наводно спомиње копирање у "рефрену, стиху и пријелазу". Закључили су да је то толико уочљиво да не постоји начин на који би пјесма могла бити "независно креирана".

– Мој клијент намјерава истјерати правду у овом случају и узбуђен је што ће имати свој дан на суду, истакао је Тре Ловел, који заступа тужитеља, International Manufacturing Concepts, Inc, пише Аваз.

Бибер те кантри поп дуо објавили су пјесму 2019. године, а то је био и главни сингл са студијског албума "Dan + Shay" из 2021., "Good Things ". Тужитељ наводно тражи забрану која би зауставила будућу дистрибуцију пјесме, новчану исплату те да се службено наведе ко је аутор те пјесме.

 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана