Драма у Загребу: Водитељка Николина Пишек са кћерком пронађена без свијести у стану

ГС
Foto: Архива

Водитељка Николина Пишек и њена кћерка Уна преживјеле су прави пакао у ноћи између суботе и недјеље.

Наиме, у кући у Загребу, гдје станује Николина са супругом, историчаром умјетности Видојем Ристовићем, пукла је цијев од гаса који обезбјеђује гријање читаве зграде, те су се Николина и Уна отровале угљен-моноксидом, пише Блиц.

– Све се десило у ноћи између суботе на недјељу. Николина се око двадесет часова чула са Видојем који је због посла морао да дође у Београд, тада му је рекла да је са кћерком дошла из града и да ће заједно да гледају филм и одмарају. Потом је Николина позвала супруга око један сат увече и рекла како њихова кћерка Уна повраћа и има јаку главобољу. Тада му је рекла да се ни она не осјећа најбоље. Видоје је савјетовао да одмах крену код доктора, што је Николина послушала – открива извор близак водитељки и додаје:

Када ју је супруг позвао неколико минута касније, Николина се није јављала. Видоје је одмах позвао неколико пријатеља како би отишли до њихове куће и провјерили шта се дешава са Уном и Николином.

Међутим, пријатељи када су стигли испред куће, чули су само како пси лају, али нико није отварао врата. Након тога су развалили иста и видјели Николину која је била у несвјесном стању на поду, док је кћерка лежала у кревету исто у несвјесном стању.

Колима хитне помоћи пребачени су у болницу. Одмах су позвали полицију и хитну помоћ, а чим су дошли на лице мјеста схватили су да је цијев која је пукла усљед грађевинских радова изазвала тровање гасом.

Николина је тек данас пуштена из болнице, док се кћерка и даље налази на дјечјој клиници.

Ватрогасци су измјерили да је у кући у том тренутку била седам пута већа доза гаса од оне која је дозвољена.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана