Додијељене награде Удружења телевизијских критичара: Доминација британске комедије “Fleabag”

Агенције
Додијељене награде Удружења телевизијских критичара: Доминација британске комедије “Fleabag”

Удружење телевизијских критичара (TCA) објавило је листу побједника своје 35. додјеле награда за најбоља телевизијска остварења, а највише награда (три) покупила је друга сезона британске комедије “Fleabag”.

О добитницима је одлучивало више од 200 професионалних телевизијских критичара и новинара из Сједињених Америчких држава и Канаде.

Предсједник Удружења телевизијских критичара Данијел Фајнберг рекао је да је овогодишња додјела награда једна прича о уздизању, трагедијама, истраживању креативности, те да су награђени удружени у својим различитостима.

- Ово је једно истински узбудљиво вријеме за телевизију - рекао је Фајнберг.

Међу једанаест категорија, “Fleabag” је награђена за најбољи програм године и за најбољу комедију, а режисерка и главна глумица у серији Фиби Волер-Бриџ је добила признање за изванредно индивидуално достигнуће у комедији. Серија “Fleabag” је прије неколико седмица скупила чак једанаест номинација за  награде “Еми”.

Серија је имала премијеру 21. јула 2016. године, приказивана је до 8. априла ове године и састоји се из дванаест епизода.

У категорији најбоље драме награђена је четврта сезона серије “Боље позови Сола”, те тако надмашила миљенике критике “Killing Eve”, “Посе” и “Succession”, док је серија “Чернобиљ” очекивано освојила признање за најбољу мини-серију.

“Руска лутка” је серија која је очекивано побиједила у категорији најбоље нове серије, али главна глумица Наташа Лион није освојила награду за глуму. Глумица Мишел Вилијамс проглашена је најбољом драмском глумицом за улогу у серији  “Fosse/Verdon” и то у категорији изванредног достигнућа у драмској серији.

Аутор Дејвид Милч добио је признање за истакнуто достигнуће у каријери, награда за телевизијско насљеђе отишла је филму “Дедвуд”, а додијељене су и награде најбољим телевизијским емисијама.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана