Ђуле Ван Гог: Жеља на ракетни погон за повратак на сцену

Танјуг
Foto: Архива

БЕОГРАД- Пошаст нас је после вишемесечне изолације и тишине између четири зида успорила, али је с друге стране покренула у члановима бенда жељу на ракетни погон, да уз музику на сцени пред публиком, што прије пробудимо анестезирану стварност, казао је Танјугу Звонимир Ђукић Ђуле, лидер бенда Ван Гог.

Од када је пандемија вируса ковид 19 успоставила "нову нормалност" на глобалном нивоу, индустрија забаве се у великој мјери премјестила у сјећања на свијет прије пандемије.

Концерти рокенрол бендова постали у ексклузивитет свијета прије пандемије.

Без живог контакта са извођачима, људи су се окренули снимцима концерата на интернету.

Гледање и слушање музике на све већем броју екрана који нас окружују, према Ђулетовим речима, неће бити трајно решење.

"Потенциометри нестрпљења да се људи поново сретну без маски, преграда и паравана, су сигурно на никад већем историјском максимуму. Нама који не умемо без загрљаја срећних испред бине, једино преостају гласни гитарски рифови, скок, хук и звук, не би ли тако огласили почетак новог времена" поручује Ђуле.

Пандемију Ђуле види као зло које покушава занавек да измјести вриједности људске врсте које су развијане и чуване вијековима.

"То зло нам је лупило жестоку пацку и вратило нас све на изворно подешавање, тако да ће се спектар нових животних доживљаја и свих нас у њему, тек временом повратити у либелу, на неки свој нови начин. Наравно, људи ће све више тежити директној комуникацији без сувишног буљења у телефон или екран рачунара. Та потреба да гледате уживо неког док му говорите биће контраефекат пандемије на који нико није рачунао" каже Ђуле.

Фронтмен регионално популарног бенда истиче да су се људи ужељели истинских емоција у које не спадају страх, неизвјесност, отуђеност.

"Емоције су од крви и меса, а екран и компјутери су нужно зло на батерије. Нема дилеме да ће публика тек сад осетити праву разлику, да ће осетити никад јачу жељу да оде на утакмицу, да дође на концерт, да изађе у биоскоп или да осети лепоту обичног сунчаног летњег дана на ливади, поштујући лепоту сваког животног секунда на прави начин" казао је Ђуле.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана