Дарко Рундек објавио нови албум "Брисани простор"

Танјуг
Foto: Архива

БЕОГРАД- Mузичар Дарко Рундек са својим пратећим бендом "Екипа" објавио је нови албум, двоструки ЕП (Еxtended Play) "Брисани простор", у издању београдске дискографске и промотерске куће Long Play, саопштило је то издаваштво.

Цjелина новог материјала испричана је кроз двије приче - "До" и "Од", које се међусобно допуњују и слушалац може да бира њихов редослијед, а истовремено са изласком албума, као трећи сингл и "lyric" видео појавила се пjесма "Мила".

Пет композиција се налази на једном и пет на другом ЦД-у у издању копродукције двије куће - Менарт и Лонг Плеј.

Ранији албуми музичара Рундека проистекли су у музичком смислу из сарадње, јер је имао и пратеће саставе - Карго Оркестар и Трио, док је "Брисани простор" прво издање послије чувеног "Хаустора" на ком се појављују композиције и текстови другог аутора - басисте Екипе Рока Црнића.

Управо је и "Мила" произашла из пера Црнића, који пјесму описује у кратким цртама: "Ношење са отпуштањем, прихваћање, људска близина у вријеме кад је дистанца знак обзирности, разумијевање личног простора особе коју волиш".

Најновији пројекат већ су увелико најавили синглови и спотови објављени током карантина и ванредног стања - "Унутарњи глас" и "Тко су сви ти људи".

О сарадњи са Екипом и настанку новог албума, Рундек каже: "Наше пробе и снимања су најчешће почињали и завршавали у заједничком свирању "на слушање", једноставно бисмо заједно заљуљали тишину и пуштали да нас води кроз отворене форме, не свирајући инструменте него музику".

Ликови пјесама на интиман начин говоре о глобалном, на лични начин о универзалном, и на специфичан начин говоре о општем.

"Кад би та музика питала за пјесму, појављивале су се ријечи, понекад импровизоване, понекад из складишта Рокових и мојих биљешки, а за више њих заједно потписујемо композицију и текст. Он је пуно учинио за кристалисање пјесама из отвореног и креативног материјала који је из цијеле Екипе обилато извирао".

Од Екипе у бенду, Игор Павлица је свирао трубу и пјевао, саксофонисткиња Ана Ковачић је свирала тенор саксофон, бубњеве, синтисајзер и гитару, бубњар Силвио Бочић свирао је и гитару, а Миро Манојловић удараљке и вибрафон.

Рундек је осим вокала свирао електричну гитару, Црнић је свирао бас и пјевао, Маја Посавец је поклонила пратеће гласове на двије пјесме, а Давид Вид Рундек придружио се на више проба и његов глас се чује у нумери "New World".

"Кад су сви материјали били снимљени, прихватио сам се продукције, избора, монтаже, миксања и доснимавања, тај је процес био је дуготрајан", закључио је Рундек.

"Брисани простор" као двоструки ЦД од јуче је у продаји за подручје Србије, Црне Горе и Македоније, и може се наћи у продавницама у Београду - Југотон, Далас и Метрополис, у Новом Саду у Мунгос CD Shоp-у и у Нишу у Energy Music Shop-у.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана