“Далеко од куће” доминира на кино благајнама

Глас Српске
“Далеко од куће” доминира на кино благајнама

Прије званичне премијере у Сјеверној Америци, наставак филма о Спајдермену, ново “Марвелово” остварење “Спајдермен: Далеко од куће”, овог викенда зарадио је 111 милиона долара на кино благајнама, а приказивање широм Сједињених Америчких Држава почиње тек данас.

Наиме, филм је приказан у Холивуду, те у Хонгконгу, Кини и Јапану. Највише похвала и позитивних коментара публике добио је у Кини, гдје је зарадио 98 милиона долара.

То га чини четвртим филмом са најбољом зарадом у Кини, након филмова “Осветници: Крај игре”, “Осветници: Рат бескраја” и “Веном”. У Јапану је овај наставак о суперхероју Питеру Паркеру зарадио 9,4 милиона, а у Хонгконгу 3,8 милиона долара.

“Спајдермен: Далеко од куће”, наставак “Спајдермена: Повратак кући”, покупио је аплаузе на свим премијерама током викенда.

Радња се наставља на догађаје из филма “Осветници: Крај игре” и прати Питера Паркера, на његовом питовању Европом. Док је у иностранству, прилазе му Ник Фјури (Семјуел Л. Џексон) и Мистерио (Џејк Џиленхол) и траже од њега да им помогне да се суоче са пријетњама из алтернативног свемира.

Филм је режисерско остварење Џона Вотса. Сценаристи су Крис Макена и Ерик Самерс, а по стрипу “Спајдермен” Стена Лија и Стива Дитка. Продуценти су Кевин Фајги и Ејми Паскал.

Глумачку екипу чине Том Холанд, Мајкл Китон, Џон Фавро, Зендеја, Мариса Томеј, Џејк Џиленхол, Коби Смалдерс и Самјуел Л. Џексон.

Што се осталих нових филмова тиче, “Дизнијев” наставак популарног серијала “Прича о играчкама 4” зарадио је 259 милиона долара од почетка приказивања. Такође, филм “Анабел”, трећи дио истоименог хорор серијала, зарадио је 76 милиона долара широм свијета.

Публици у Бањалуци овај филм ће бити доступан претпремијерно од сутра у “Синестару” и “Синеплексу Палас”.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана