Чудо посвећено Фредију Меркјурију

Бранислав Предојевић
Чудо посвећено Фредију Меркјурију

ЛОНДОН - Славни састав “Квин” објавио је изгубљену пјесму “Face It Alone”, са вокалом покојног фронтмена Фредија Меркјурија, као најаву за џиновски бокс-сет албума “The Miracle”.

Током љета Роџер Тејлор и Брајан Меј открили су да су у архивама ископали претходно необјављену пјесму бенда коју је отпјевао њихов покојни фронтмен.

- И то је било дивно. Заправо, било је то право откриће. То је остало затурено са сесија током снимања албума “The Miracle” из 1989. године - рекао је Тејлор.

Гитариста Брајан Меј пјесму је описао као прекрасну и дирљиву, додавши да је била некако скривена пред њиховим очима. Пјесма “Face It Alone” појавиће се на поменутом лимитираном колекционарском издању бокс-сета 13. студијског албума групе, “The Miracle”. 

- Имали смо све ове комадиће и комадиће пјесама, а неке од њих су биле напола готове, неке су биле само идеја, а неке су биле скоро готове и то се заиста догодило само од себе - казао је гитариста Брајан Меј.

Ово луксузно издање од осам ЦД дискова може се похвалити једним диском са више од сат времена претходно необјављених снимака, укључујући шест необјављених пјесама. Међу осам дискова налази се давно изгубљена оригинална ЛП верзија и ЦД копија албума. Четири друга ЦД-а садржаваће снимке са снимања албума.

Комплет заокружује диск под називом “The Miracle Videos” на Блу-реј и ДВД формату, који такође садржи интервјуе са члановима групе, укључујући посљедњи интервју Џона Декона и снимке иза сцене настале током снимања видео-спотова, омот албума, плус интервју са графичким дизајнером Ричардом Грејом. Ово издање такође укључује књигу фотографија на 76 страница, оригинална писма бенда из фан клуба, рецензије штампе, опсежне биљешке и друге промо материјале. Овај луксузни бокс-сет од осам дискова стиже 18. новембра.

Нумера “Face It Alone” прва је нова пјесма Фредија Меркјурија која је објављена у више од осам година од смрти покојног великана 1991. године. “Квин” је до сада објавио бројне необјављене пјесме са бившим фронтменом. Године 2014. објавили су компилацијски албум “Queen Forever”, који се састојао од пјесама снимљених 80-их, а необјављених на регуларним издањима.

Оригинал

Оригинално је албум “The Miracle” објављен 22. маја 1989. и то је уједно и посљедњи албум са фотографијом бенда на насловној страни. Албум је снимљен како се бенд опорављао од брачних проблема Брајана Меја и дијагнозе ХИВ код пјевача Меркјурија, што је било познато члановима групе, иако у то вријеме није објављено јавности. Достигао је прво мјесто у Великој Британији, Аустрији, Њемачкој, Холандији и Швајцарској и 24. на америчкој “Билборд” листи албума са пет хит синглова. Показало се да је то претпосљедњи албум бенда који је снимљен са Меркјуријем, који је умро 24. новембра 1991, девет мјесеци након што је њихов сљедећи албум, “Innuendo”, објављен.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана