“Црвена јабука” 26. марта у Београду

Танјуг
Foto: принтскрин

БЕОГРАД - Сарајевска поп рок група “Црвена јабука” одржаће нови концерт под називом “Тврђава” у Београду 26. марта на сцени Комбанк Дворане.

Концерт су симболично назвали „Тврђава“ по њиховом актуелном, истоименом албуму, а прије годину дана током пандемије имали су два распродата наступа на истом мјесту, такође у великој сали.

Црвена јабука је настала 1985. године у Сарајеву, мада су данас више у Загребу, и сматрају се за један од најдуговечнијих регионалних бендова са ових простора, који слушају све генерације.

Од оригиналне поставе остао је само лидер и пјевач Дражен Жерић Жера, препознатљив по специфичном вокалу који је остао заштитни знак бенда.

Бенд је у Београду последњи пут свирао 8. и 9. марта 2021. године, а утисци фанова препричавају се до данас, док чланови бенда поручују да се радују поновном сусрету са феноменалном београдском публиком.

Такође, “Црвена јабука” је већ свирала Унплуггед концерт у Комбанк Дворани крајем 2018. године, а често су наступали у Београду на сценама Сава центра, на традиционалним наступим токома априла или за Дан жена.

Осим Сава центра, имали су запажене концерте и у Хали спортова, клубу Централ Пуб, али и на многим фестивалима и манифестацијама у Београду - Беер фест на Ушћу, Бојчинско лето у Сурчину, КЦ Раковица.

Публици ће у електрик маниру одсвирати познате хитове међу којима су „Туго несрећо“, „Има нешто од срца до срца“, „Туга ти и ја“, „Бјежи кишо с прозора“, „Дирлија“ и друге нумере из веома богатог опуса са преко 200 пјесама, међу којима су и песме са најактуелнијег албума “Тврђава”.

Концерти "Црвене јабуке" трају и по више од три сата, а некада и скоро четири, колико су свирали посљедњи пут у Сава центру током 2016. године.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана