“Човјек који је пао на Земљу” постаје серија

Приредила: Миланка Митрић
“Човјек који је пао на Земљу” постаје серија

Телевизија Си-Би-Ес наручила је серију базирану на роману Валтера Тевиса “Човјек који је пао на Земљу”, која ће у исто вријеме бити адаптација дјела, али и самостална серија која мотиве преузима из истоименог филма.

У филму, који је објављен 1976. године, глумио је Дејвид Боуви и тако остварио једну од својих најзапаженијих улога на великом платну.

Радња ће пратити хуманоидног ванземаљца који долази на Земљу, у кључном тренутку за еволуцију на Земљи и мора да се суочи са прошлошћу, да би могао да одреди будућност.

Сценарио ће писати Алекс Курцман и Џени Ламет (иначе кћерка режисера Сиднија Ламета), који ће бити и извршни продуценти, а за режију ће бити задужен Курцман. Уз њих ће радити Рола Бауер, Тим Халкин, Сара Тимберман, Карл Беверли и Хедер Кејдин, који ће такође бити извршни продуценти.

Пројекат је раније био повјерен каналу “Хулу”, али због истека права на адаптацију и неспремности “Хулуа” за продукцију, Си-Би-Ес је ухватио, како се чини, заиста добру прилику да нешто уради с пројектом.

Како је Курцман најавио, серија ће истраживати наредно поглавље или наредни период у односу на причу из филма и књига.

- Серија ће неким нитима бити повезана са романом и филмом, али ако нисте гледали филм, а ни читали књигу, биће у реду - навео је Курцман. Намјера је да радња буде инспирисана наведеним, али серија ће моћи да се гледа без претходног читања или гледања филма и чар је у томе што ће све бити потпуно могуће раздвојено гледати и искусити појединачно.

- Допали су нам се емотивни тренуци и визуелни спектакл у књизи и зато је вријеме да идемо напријед - рекла је Ламетова и додала да намјера серије није да имитира, нити да јури Боувијево маестрално извођење, али ће истражити његов лик (лик Томаса Џерома Њутна) и видјети како би било најбоље да буде приказан у модерном свијету.

Писање би требало да почне у септембру, а серија емитована крајем 2020. или почетком 2021. године.

- То је прича о ванземаљцу који путује свијетом и жели да разумије ко смо ми као врста. Из визије продукције то није нешто што желимо да пожурујемо. То је нешто што треба да урадимо како треба и не треба да журимо - додао је Курцман.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана