Цетински: Љубав добија на цијени у потрошачком друштву

Александра Глишић
Цетински: Љубав добија на цијени у потрошачком друштву

Сва лица љубави из пјесама Тонија Цетинског биће освијетљена 15. јуна на тврђави Кастел у Бањалуци, гдје ће овај популарни музичар наступити у оквиру "Кастел рок феста 2017".

Цетински, чије су композиције одавно постале синоним за снажну и емотивну музику, за "Глас Српске" је открио шта је за њега највећа инспирација и како спрема нови албум.

- Имам већ тридесетак спремљених пјесама за албум, али објављиваћу сингл по сингл. Што се тиче нових пјесама, сви могу да очекују љубав, зато што ми је то вјечна инспирација и нешто у што ни сам у почетку нисам вјеровао. Чак сам и са подсмијехом знао коментарисати ту тему у музици - каже Цетински признајући да на почетку каријере није ни помишљао да ће пјевати само љубавне пјесме.

Примјећује да за разлику од времена када је почео да се бави музиком тривијалне ствари преузимају примат.

- И младим музичарима и већини људи битне су марке мобилних телефона, аута, одјеће и сличне глупости. Са друге стране, у потрошачком друштву права исконска љубав и пјесма о љубави све је више на цијени - прича Цетински.

Присјетио се да је петнаест година чекао на самосталну турнеју, а све то вријеме сакупљао је пјесме.

- Сваки сингл који излази нешто мора да постигне да би касније почео радити турнеју и да би те шира публика упознала. Данас је лако постати, али тешко опстати, зато што је све убрзано, свега је превише. Млади музичари, ако хоће да буду искрени према себи и да се окруже правим сарадницима, доћи ће до правих резултата - савјетује Цетински.

Као битну ставку за сваког музичара наводи чланове бенда и све људе са којима сарађује. Додатну инспирацију потражиће у родном Ровињу, гдје ће се ускоро вратити послије вишегодишњег боравка у Загребу.

- У Ровињ се не селим само због посла, него је разлог и мир који тражим. То већ годинама планирам, нисам одлучио преко ноћи. У већим градовима људи су углавном отуђени, комшије се ни не познају па чак се сви и не поздрављају. Тај мирис мора и мир мањег града сигурно ће ми дати надахнуће - рекао је Цетински.

За бањалучку публику има само ријечи хвале, радује се концерту на Кастелу и обећава вече препуно најљепших емоција.

Фестивал

"Кастел рок фест 2017" 12. пут биће одржан од 15. до 17. јуна на бањалучкој тврђави Кастел. Публика ће имати прилику да чује омиљене извођаче из региона који у Бањалуку долазе, како кажу, расположенији него икада. Првог дана фестивала, 15. јуна, осим Тонија Цетинског, наступиће Кики Лесендрић и "Пилоти" и "Ватра". На репертоар друге вечери стижу Бајага и "Инструктори", Урбан & 4 и "Лет 3". Треће фестивалско вече резервисано је за "Парни ваљак" и "Неверне бебе".

Организатори фестивала су компанија "Фрутела груп" и "Хард рок радио" Бањалука.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана