Брус Дикинсон: Iron Maiden јесу диносауруси, али свирају праву музику

Б.П.
Брус Дикинсон: Iron Maiden јесу диносауруси, али свирају праву музику

ЛОНДОН-Легендарни фронтмен Брус Дикинсон се осврнуо на прошлу годину за свој бенд Iron Maiden, поносно их описујући као „праву музику коју свира гомила старих глупака који не праве уступке времену у којем живе“.

У разговору за "Classic rock", говорљиви пјевач се осврнуо на стварање албума " Senjutsu " из 2021.

-Свако мало смислимо албум који заиста украси нашу каријеру, а „Senjutsu“ је један од њих - рекао је Дикинсон и додао да је узбуђен позитивним одговором који је албум добио.

-Веома је охрабрујуће што су људи то заиста схватили. Музички је то запањујући албум, сложен је, емотиван, има више слојева. Људи кажу: Не звучи као 1983. године. Не, наравно, није, сви смо помало кренули даље. Како старимо, постајемо све супротстављенији и свадљивији. Помало личи на Нила Јанга, он је у томе годинама, али и даље успјева да смисли ствари које на прави начин провоцирају естаблишмент."

"Senjutsu" је објављен 3. септембра 2021, истог дана када је Дрејк објавио свој албум  "Certified Lover Boy". Мада нису успјели да надмаше репера, метални гиганти су достигли 2. мјесто у Великој Британији и 3. мјесто у САД, а ово посљедње представља врхунац у каријери бенда.

-Сударили смо се са Дрејком те недјеље када је албум објављен. Не разумијем баш шта он ради, иако многи људи разумију, али када сам се суочио са њим, осјећао сам се као: Не, ово је права музика коју свира гомила старих глупака који не праве уступке времена у којима живимо. Људи кажу:„Ви сте диносауруси. А ми кажемо: Да, и није их остало превише- наставио је Дикинсон.

Пјевач каже да једва чека да се врати да се врати на турнеју и да људи уживо чују нове пјесме

-Још увијек смо загријани за живе свирке, а то што се поново окупљамо у соби са момцима да свирамо музику је нешто чему се радујем више него што можете замислити.-рекао је пјевач.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана