Брајан Меј открио који је најбољи гитарски соло свих времена

ГС
Брајан Меј открио који је најбољи гитарски соло свих времена

Брајан Меј одабрао је, по његовом мишљењу, најбољи гитарски соло свих времена и - то није један од његових. Легенда групе Квин каже да је ова "запаљива класична пјесма настраствења нумера коју је чуо у животу".

У новом интервјуу овог мјесеца, од легенде групе Квин затражено је да открије свог фаворита из од својих соло дионица, а он је, осим тога, открио и која два и кусур минута свирања гитаре сматра најбољим и најважнијим у историји популарне музике.

Већина људи вјероватно би одабрала соло из "Боемске рапсодије" као свој омиљени кад је ријеч о групи Квин, али гледајући сопствени рад, Брајан је одабрао нешто друго:

"Соло из Killer Queen био је први у коме сам стварно успио да пренесем хармоније које се крећу, не прате се само паралелно - све звучи као један мали џез састав", рекао је он и додао: "То је соло по којем желим да ме људи памте".

А онда је проговорио и о свом омиљеном солу свих времена. Брајан је за Gitar vorld рекао:

"То је Klapton, 'Key To Love', s albuma 'John Mayall's Blues Breakers. То је најтоплији високостраствени соло који сам икад чуо у животу - и до данас је то остао. Једноставно га волим. Разбије ме и никада нећу преболити што га нисам ја одсвирао. Али, то је једна од мојих великих инспирација".

Замољен да опише шта га то толико погађа у тој соло дионици, Брајан је рекао:

"Запаљиво је добра ријеч, да. Изгорио је у тој солажи! Читава пјесма врти се око тог солирања. Сваки пут кад слушам тај албум, само чекам … 'John Mayall' је сјајан, али чекате онај тренутак кад Ерик пукне и изненада се закуца у оне горње ноте. Невјероватно је. Апсолутно крене језа низ кичму", преноси Headliner.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана