Бора Чорба: На Маракани славимо 40. рођендан

Ратомир Мијановић
Бора Чорба: На Маракани славимо 40. рођендан

Требиње и Дом младих протеклог викенда били су стјециште љубитеља рок музике, не само са простора источног дијела РС, него и из Црне Горе и Хрватске, јер је на југу одржана требињска "Гитаријада 2017"

Као и обично,  наступ "Рибље чорбе" атмосферу је довео до усијања. Хитови су се низали један за другим, а препуна отворена сцена Дома младих, од првог до посљедњег такта пјесама пјевали су уз Бору.

Бора је убијеђен да је ово најбољи наступ "Рибље чорбе"  у Требињу за четрдесет година њиховог постојања.

* ГЛАС: Поред овог, један наступ у Требињу за Вас је био посебно емотиван?

БОРА: Јесте. То је било пред почетак рата на овим просторима. Народ ме је носио на рукама. Тога се изузетно добро сећам. Многи од тих говорника су сада у Хагу. Срећом ја нисам.

* ГЛАС: Сљедеће године је 40 рођендан. Спремате ли нешто специјално ?

БОРА: Покушаћемо да направимо концерт на Маракани. Покушали смо и ове године али... Убрзо ћемо радити велики концерт у љубљанској хали "Стожице" која прима 12.000 посјетилаца. Гост ће нам бити група "Ван Гог" и једна велика звезда којој нећемо да откријемо идентитет. Паралелно припремамо нови албум. На наступу у Требињу сте могли да чујете и две нове песме. Имамо поверења у ово што радимо и убеђен сам да ћемо достојно прославити рођендан.

* ГЛАС: Један сте од ријетких бендова који је опстао толико година?

БОРА: Ретко који бенд овим може да се похвали. "ЈУ" група је старија од нас али они су имали неке паузе од шест до 10 година. Видим и "Панкрти" са доста пауза, славе 40 година. "Парни ваљак" је прославио 40 година. Ту смо негде вршњаци.

* ГЛАС: Дакле ускоро албум. Када ћемо га моћи купити?

БОРА: Нисмо се још одлучили. Немамо још ни назив, али ево да откријем можда "претегне" назив "Да тебе није" по првом синглу који смо избацили. Међутим још ћемо радити на том, али и на синглу "Смешан, грешан и погрешан" који смо свирали у Требињу. Ту је песма „Мистер перфект", "Од грешке до грешке"... пола албума је готов, али желимо да снимимо албум без слабог места, достојан јубилеја.

* ГЛАС: Поклоните нам један стих изненађења!

БОРА: Па ево... рецимо "Ћевапи код Хасета, гарант нема прасета. Нема масти, све на уљу, топлом водом переш буљу, Хасе ћавап, прави севап".  Реклама коју би свако пожелео.

Учесници "Гитаријаде"

Великим аплаузима поздрављени су бендови "Индустрија алата" Требиње, "Пајперов смијех" Бањалука, ДСТ из Никшића али најбољу реакцију публике изазвала је група "Џанум" из Никшића свирајући етно стандарде у рок маниру.

Друго вече почело је одличним наступом требињског бенда "Кругови у житу".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана