Бокс-сет састава “Blondie” стиже 26. августа: Звучни повратак кроз вријеме

Бранислав Предојевић
Бокс-сет састава “Blondie” стиже 26. августа: Звучни повратак кроз вријеме

ЊУЈОРК - Легендарни састав “Blondie” коначно објављује свој први бокс-сет у каријери под називом “Blondie: Against the Odds 1974-1982”, а који пред публику стиже 26. августа.

Луксузна колекција покрива првих осам година каријере славе њујоршке групе и укључује нова издања првих шест албума бенда: “Blondie”, “Plastic Letters”, “Parallel Lines”, “Eat To The Beat”, “Autoamerican”, “The Hunter”, ремастеризованих са оригиналних аналогних трака и исјечених на винил.

Сет ће, такође, садржавати демо снимке, алтернативне верзије, студијске снимке, раније необјављене фотографије, два тома биљежака, коментаре чланова бенда и још много тога. Треба поменути од 124 нумере, колико се укупно налази на списку, 36 никада раније није објављено.

Пјевачица Деби Хари у саопштењу за јавност каже да је спремање овог пакета било много више од носталгичног путовања у прошлост.

- Заиста је задовољство видјети колико смо далеко стигли када слушам ове ране покушаје да се наше идеје заробе на релативно примитивној опреми. Срећом, суштина рада у бенду раних седамдесетих садржавала је нешто од енергије контракултурних група које су биле звијезде шездесетих. Узбуђена сам због ове посебне колекције. Када слушам ове старе пјесме, враћају ме у тај период, као да сам путник кроз вријеме. Колико год да је било лоше, било је и једнако добро. Без жаљења, јер је то за све нас било више од музике - рекла је она.

Уочи објављивања комплетног сета, пуштен је раније необјављен снимак нумере “Мoonlight Drive”, а бубњар Клем Бурк каже да је било невјероватно након толико година слушати ове пјесме и спремати их за бокс-сет.

- Невјероватно је да ће послије толико времена и против свих објективних изгледа наш архивски бокс-сет коначно бити пуштен у продају. Доста је времена требало да се дочека и сви смо веома срећни и узбуђени због финалног резултата - навео је Бурк.

Гитариста и лидер бенда Крис Стејн каже да је овај сет савршен увид у њихов процес стварања пјесама које су на свој начин дефинисале еру панка и новог таласа.

- Надам се да ће овај пројекат пружити увид у наш стваралачки процес и дио пута који су пјесме прошле од идеје до коначног облика. Неке од ових ствари су као ране скице, а старе касете са снимцима су као примитивне свеске. Најзахтјевнија ствар за мене је увијек била да мелодије из главе извучем у стварност и забиљежим промјене које би се успут дешавале – додао је Стејн.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана