Били су главни на естради, сад им нема трага, ни гласа VIDEO

Г.С.
Били су главни на естради, сад им нема трага, ни гласа VIDEO

Већина музичких звијезда осамдесетих и деведесетих је нестало са сцене, па многи који и данас слушају хитове уз које су генерације одрастале, заљубљивале се или се први пут пољубиле, ни не знају како оне изгледају послије неколико деценија.

Њихове пјесме живе за себе, а извођачи који се могу видјети у спотовима или неким давним гостовањима на ТВ екрану, сада изгледају потпуно другачије. У једном тренутку их је знала свака особа, а онда су просто заборављени.

Имали су потпуно различите судбине, али им је заједничко то што одједном више нико није знао шта им се десило.

Марина Перазић пјевала је у групи „Денис&Денис", предводила је талас електронске музике осамдесетих година. Била је с*кс-симбол поп сцене тадашње СФРЈ.

Након неког времена отишла је у САД гдје радила као дадиља и конобарица. Вратила се у Хрватску гдје је покушала да оживи некадашњу групу, али јој то није успјело. Задњих година живи у Ријеци и повремо наступа по хрватским клубовима, а учествовала је и у ријалитију "Фарма".

 

Даниел Поповић је 1983. године био четврти на Евровизији, а данас је његова звијезда очигледно потамнила јер је дошао у ту ситуацију да за себе каже да је "социјални случај".

Живи у Љубљани са четвртом супругом Александром и сјећа се славних времена.

Весна Галиот Гала једна је од првих српских денс пјевачица, која се појавила деведесетих година, тачније 1994. и постала једна од најпопуларнијих.

И даље се памте њени хитови „Недостајаћеш ми", „Изабери", „Златна рибица", „Будим се", а Гала је и поред успјеха који је имала ријешила да се повуче са сцене. У једном тренутку је планирала да се врати намузичку сцену, али је од тога ипак одустала.

Пјевачица Бранкица Целабовић, познатија као Елла Б, била је велика звијезда деведесетих, када је својом музиком обарала рекорде свих музичких топ листа. Иако су пјесме лијепе плавуше постали велики хитови, она је одлучила да напусти музичку каријеру и одсели се из Србије.

Бранкица се заљубила у једног од оснивача групе Бит стрит Љубомира Целабовића, а своју љубав су крунисали браком на јако необичан начин. На врхунцу популарности нестали су са сцене и вјенчали се у ријалити емисији, док их естрада више није занимала.

Данас овај брачни пар живи у Штутгарту и имају четворо дјеце, Кристијана, Александра, Данијела и Тамару. На новој животној адреси започели су и потпуно нове каријере, а како кажу, дјеца и не знају какву популарност су уживали у младости.

Ксенија Мијатовић деведесетих је харала сценом, а неке њене пјесме су и данас и те како актуелне. Пјевачица специфичног гласа потпуно је нестала са естраде и свој живот посветила духовном уздизању.

Она се данас бави психологијом и води веома популарну Инстаграм страницу за лични раст и развој.

Ксенија је на сајту који води открила и неке ствари о себи које се неће наћи у њеним музичким биографијама, а прилично су битне за њен пут. Таква је витилиго, болест коже с којом се сусрела још као дјевојчица.

Бојан Милановић објавио је четири успјешна албума, освајао је награде на фестивалима, а затим је потпуно нестао из јавног живота и за њега се дуго није ништа чуло.

Атрактивна плавуша Кристина Мима Розић, која је деведесетих година освојила је публику својим витким стасом, секси гардеробом и хитом „Буди мало мушко", у међувремену се потпуно повукла са естраде. Упркос томе што је отпјевала неколико чувених хитова, данас су је многи заборавили. Каријеру је започела 1994. године у вријеме када је денс музика била најпопуларнија у Србији.

Чувени денсер Игор Тодоровић, познатији као Др Иги данас пјева на свадбама. А некада је био највећа звијезда денс музике. С времана на вријеме се негдје појави. Често је у својим интервјуима говорио о цифрама које је тада зарађивао и да га слава није ударила у главу.

Љиљана Ранчић, позната као Мадам Пиано, пробила се на естради дуетом „Eternal love " са Италијаном Франком Масијем, али је 2003. ријешила да напусти музику и посвети се астрологији. Стекла је сертификат међународног професионалног астролога и данас се представља под псеудонимом Ниа Недељковић.

Професију је промјенила и Даница Букилић из групе Дак. Чувена Цока данас ради у пошти и нема додирних тачака са музиком.

 

Лидија Палуровић, најпознатија по хиту „Рецка на зиду", прије 18 година је рекла збогом естради и данас ради као професорка енглеског језика у основној школи.

Посљедњи пут је наступила на Радијском фестивалу 2004. године са нумером „Утопија" и након тога јој се у музици губи сваки траг. Поједине радио станице и дан данас пуштају неке од њених највећих хитова.

Занимљиво је да у коментарима на њеним пјесмама пишу њени студенти који и даље слушају Лидијине нумере. Највише су изненађене млађе генерације које нису ни знале да је њихова професорка била поп звијезда, а они који јесу је хвале из дана у дан, тврдећи да им је управо Лидија једна од најдражих пјевачица.

Пјевачица Марина Живковић имала је многобројне хитове, сви су је вољели због своје позитивне енергије а онда је нестала са сцене, и како се прича, постала бијели маг, променила име и вјеру.

Пјевачица Буба Мирановић већ годинама је у медијској илегали. Како тврди, ни сама не зна због чега, али претпоставља да се публика заситила ње и њених пјесама.

Буба је на естради постала препознатљива по својој љубичастој коси иако се повремено појави негдје посао пјевачице више јој није занимљив.

Пјевачица народне музике Аница Миленковић започела је музичку каријеру крајем осамдесетих година прошлог вијека, а потом се повукла са сцене.

Музичку каријеру започела је као дијете, са свега 13 година, па је тако наступе уклапала са школом.

Аница се потом потпуно повукла са сцене, напустила Србију, и сад живи у Америци.

На Флориди се бави музиком, али током пандемије је радила и многе друге послове како би зарадила новац.

Бојана Шаровић заузела је осмо мјесто у такмичењу „Звезде Гранда" 2011. године у сезони када је победио Стефан Петрушић, а говорило се да је она једна од најљепших такмичарки овог музичког шоу програма. Бојана је након финала снимила неколико пјесама, а убрзо након тога напустила је естрадне воде и потпуно се посветила породичном животу. Бојана се удала за супруга Аћима још прије учешћа у „Звездама Гранда", а онда су 2013. године добили близнакиње Срну и Тару након чега се и повукла са естрадне сцене.

Она се и данас бави пјевањем и наступа са својим бендом, али избјегава медије.

Некадашња пјевачица и водитељка Силвија Недељковић гласом и осмијехом освојила је публику у „Звездама Гранда", али иако су јој прогнозирали успјешну каријеру, она се због љубави одрекла естраде и напустила Србију.

Силвија је била такмичарка треће сезоне овог шоу програма, а те 2007. године је у великом финалу заузела седмо мјесто. Осим успјешне пјевачке каријере, Силвија се опробала и у улози водитељке у више Грандових емисија, заједно са Немањом Стевановићем, преноси Курир.рс

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана