Би-Би-Си прогнозе за Евросонг: Фаворити Француска и Шведска, Србија близу првих 10

ГС
Би-Би-Си прогнозе за Евросонг: Фаворити Француска и Шведска, Србија близу првих 10

Британска агенција Би-Би-Си објавила је списак извођача за овогодишњу Пјесму Евровизије, уз прогнозе исхода према којим ће представник Србије Лук Блек бити рангиран близу првих 10.

Агенција наводи да би пјесма Луке Ивановића, који наступа под псеудонимом Лук Блек, могла бити “превише експериментална” за једно од најпознатијих музичких такмичења у свијету.

У тексту је појашњено да је пјесма “Само ми се спава” настала 2020. године, у вријеме строгих мјера затварања због ковида 19, те да текст “има коријене у тим мрачним данима”.

Би-Би-Си истиче да је Ивановић музиком савршено пренио “опресивни вакуум” изолације у доба пандемије.
Агенција подсјећа да је Ивановић недавно изјавио да је посљедњих неколико година провео “отуђен од свијета”, нарочито током пандемије, те да је већину времена провео у кревету, уз видео-игре и јапанске анимиране филмове и да је у таквим условима настала пјесма којом ће представљати Србију.

Би-Би-Си предвиђа да ће се Словенија пласирати међу посљедњих пет учесника, док за хрватске представнике “Лет три” истиче да “треба да се пласирају у финале”.

Када се ради о осталим земљама региона, агенција предвиђа да ће представници Албаније заузети мјесто у доњем дијелу табеле, а да ће представник Румуније бити елиминисан у полуфиналу.
Као потенцијалне фаворите за побједу, Би-Би-Си истиче Француску, али и Шведску, коју представља пјевачица Лорин, која је побиједила на овом такмичењу 2012. године.

Такмичење за Пјесму Евровизије одржава се у Ливерпулу од 9. до 13. маја.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана