Бернштајнова породица бранила Бредлија Купера због коришћења вјештачког носа

Танјуг
Foto: Агенције

ЊУЈОРК- Дјеца америчког композитора јеврејског поријекла Леонарда Бернштајна стала су у одбрану холивудског глумца Бредлија Купера који се суочио са салвом негативних критика због коришћења вjештачког носа у новом филму о Бернштајновом животу.

Џејми, Александер и Нина Бернштајн рекли су да је њихов отац имао "лијеп, велики нос" и да сматрају да су напади на Купера злонамјерни, преноси Скај њуз.

"Бредли је одлучио да користи вјештачки нос како би повећао сличност, и то нам је сасвим у реду. Такође смо сигурни да и наш тата не би имао ништа против", навела су Бернштајнова дјеца у изјави.

Додали су да су били укључени у сваки корак снимања филма о њиховом оцу.

"Свака оштра притужба у вези са овим питањем дјелује нам прије свега као неискрен покушај да се успешан човјек поткопа, а тако нешто се дешавало и нашем оцу", додаје се.

Нагласили су да су током снимања филма "осјетили велико поштовање и љубав коју је Бредли унио у сопствену интерпретацију Леонарда Бернстајна".

"Срећни смо што смо имали овакво искуство с Бредлијем и једва чекамо да свијет види оно што је направио", пише у изјави.

У драми под насловом "Маестро", Купер глуми уз Кери Малиган у филм се фокусира на Бернштајнов однос са његовом женом, Фелисијом Монталегре.

Бернштеин је остао упамћен по музици коју је написао за мјузикл "Прича са западне стране" и освојио 16 Греми награда током своје каријере.

Умро је 1990. године.

Купер се суочио са салвом критика након пуштања званичног трејлера за филм у коме глумац има знатно веćи нос од његовог природног.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана