Београдски синдикат објавио нови сингл и спот „Данима"

Танјуг
Београдски синдикат објавио нови сингл и спот „Данима"

БЕОГРАД- Хип хоп група Београдски синдикат објавила је у недељу нову пјесму и спот „Данима" поводом свог 22. рођендана, а спот је већ достигао више од 160.000 прегледа на YouTube.

Нумера говори о актуелној ситуацији у Србији и свијету, која изазива апатију и отуђеност, а најновији сингл донекле прати претходну пјесму „Извини, Србијо", објављену током пандемије октобра 2020.

„Нисмо знали шта је капитал, али једног дана је постао битан велики новац и интерес ситан, у бездушном мору се удави свако ко не умије тако да плива", поручују чланови бенда у новој нумери која јасно приповиједа о стању малодушности које је завладало у српском друштву.

Као и свака њихова пјесма и најновија шаље вишеслојне поруке јавности, осликава стање у земљи и проблеме са којима се грађани свакодневно сусрећу: криминал на улицама, одлазак из земље, корупција, партократија.

„Београдски синдикат" је од почетка каријере дуге више од двије деценије увијек био бенд који реагује на промјене у друштву, чије пјесме никада не прођу незапажено, као што је успијех имао и сингл непосредно прије пандемије „Свиће зора" (фебруар 2020), на тему проблематичних литија у Црној Гори, које су биле против спорног закона о слободи вјероисповијести.

Неки од стихова пјесме „Данима" кажу следеће: „Јер данас нико више нема времена у очи да те погледа, К''о човек да те саслуша и каже да ће бити све к''о некада, Свет је само кулиса, Само лепа сценографија, Кула од карата коју промаја савија, Само лаж и мимикрија…".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана