Београдски састав "Прото тип" објавио албум "С ивице сањања" VIDEO

Б.П.
Београдски састав "Прото тип" објавио албум "С ивице сањања" VIDEO

БЕОГРАД- Издвачка кућа "Поп Депресија/Кишобран" објавила је дебитантски албум "С ивице сањања", београдског бенда "Прототип", који је доступан на свим дигиталним платформама .

Албум најављује и четврти видео сингл (режија Сара Радуловић), за пјесму "Свет се мења" на којој су гости Борис и Ана-Марија из Репетитора. По ријечима гитаристе и пјевача Николе Чучковића,  од почетног бијеса, деструкције, чемера и падова, пјесме су се развиле у интимне химне малих животних побједа и краткотрајних тренутака среће.

-Са радом на албуму почели смо још 2018. године. Поставе су се мењале и мислим да је свако ко је прошао кроз бенд или учествовао као гост, унео нешто своје у песме. Албум је резултат онога што је бенд живео и проживљавао током свих тих година. Љубави, губици, лоши избори, падови, задовољства, радости, жалости и кајања. На ивици сањања бол јењава, долази се у додир са краткотрајним привидима мира и целокупни доживљај неодољиво подсећа на љубав. Ипак, овде су буђења болна и неугодна. Саму чињеницу да смо и даље ту и да је овај албум заокружен сматрам огромном победом.  Захвалност дугујемо Урошу Милкићу који не само да је снимио и продуцирао албум, већ учествовао и у креативном процесу, са највећим стрпљење-рекао је Чучковић.

Албум је настао у "Down There " студију на Новом Београду, а као и обично Урош Милкић је био сниматељ, продуцент, родитељ, најбољи пријатељ и члан бенда. Ово је и албум на којем је први пут у својој каријеру улогу копродуцента имао Дамјан Неделков (уз "Прото Тип", гитариста и "Газорпазорп"). Мастеринг албума урадио је Карл Саф а продуццент Урош Милкић каже да је настабак албуми био све осим тип

-Процес рада на овом албуму био је доста атипичан. Просто не могу да верујем да смо га уопште завршили... Рађен је он&офф барем две године. Више пута је промењена постава током албума, пуно гостију, чак сам и ја улетао на пратећим вокалима, одсвирао разне гитаре, перкусије и синт на неколико песама. Имам осећај да ниједна песма није ишла лако, све су биле гладне за додатним деоницама, хармонијама, бојама, атмосфером и мислим да би овај албум могли вечно да дорађујемо и усавршавамо, али добро је да то више није могуће. Можда за неко јубиларно издање. Албум је јако емотиван и тежак. Никола не јури риме већ пише текстове који су у неким песмама застрашујући, док су у другим препуни љубави. Ништа овде није "фејк" већ на моменте и брутално искрено. Сви смо дали свој тренутни максимум и надам се да ће људи који буду имали луксуз да послушају албум у целости уживати. Препоручујем слушање на неким бољим слушалицама-рекао је Урош Милкић.

На албуму "С ивице сањања" има осам песама. Три су познате од раније - синглови "Како овде", "Крећем се" и "Душа у шаци", уз инструментал "Дамаск" и четири пjесме које до сада нису биле објављене: "Изјутра / сутон", насловна, "Свет се мења" и "Све што боли проћи ће".

Гости су бројни, Прото тип је на крају једна права Хали Гали репрезентација: од почетне тројке Никола Чучковић (глас и гитара), Вук Кнежевић (бас) и Вукашин Радић (бубањ), до доласка Дамјана Неделкова (гитара, Газорпазорп), Данила Илића (бубањ, Ситзпинкер) и Николе Бугарчића (бас), преко финалног уласка Павла Димитријевића (бас и вокал, Јоханбрауер) у актуелну поставу.

На албуму гостују Борис Властелица и Ана-Марија Цупин из Репетитора (Свет се мења), Дуња Мијачић из Ситзпинкера (Душа у шаци, Изјутра), Катарина Поповић из Вроома (Све што боли проћи ће), Лола Миковић из Клотљуди (Крећем се, Изјутра, Дамаск), Матеј Русмир (Како овде, Дамаск), Милош Стефановић (Све што боли, Дамаск)...

Дизајн насловне стране и комплетног омота дjело је Стефана Стевановића Пепија.

Албум "С ивице сањања" ће током јесени бити доступан и на плочи, а прве концерте по изласку албума Прото тип ће имати на два престижна фестивала крајем марта у Београду и Љубљани (Хали Гали у оквиру Контакта и МЕНТ) и то је прва прилика да се чују нове и старе пjесме.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана