Бендови енергичним наступима запалили Кастел

Данко Кузмановић
Бендови енергичним наступима запалили Кастел

Бањалука - “Бањалучки дани музике”, један од најпосјећенијих фестивала у Републици Српској, одржани су на платоу испред тврђаве Кастел и доказали да рокенрол и те како није мртав, те да и даље може привући масе.

Као и претходних година, посјетиоци су имали прилику да уживају у наступима извођача различитих жанрова урбане музике.

Фестивал је отворио млади бањалучки бенд “Литијум”, да би се након њих појавио такође бањалучки састав “Рација”, који су загријали атмосферу за оно што долази. Звијезде вечери су били “Рибља чорба”, Едо Маајка и “Освајачи”.

Маајка је након наступа рекао да је презадовољан бањалучком публиком и да с њом има посебан однос. 

- Презадовољан сам публиком и наступом. Јако је вруће, али је било одлично. Наступ сам започео старијим стварима, па наставио према новијим. Вјерујем да је публика реаговала одлично. Жао ми је што нисам могао доћи са бендом, али надам се да ћемо моћи идуће године - казао је репер.

Друго фестивалско вече манифестације “Дани музике” публици су се спектакуларним наступима представили домаћи бенд “Лорјен”, група “Регина”, као и Војко В и група “Галија”.

Гитариста бенда “Регина” Александар Човић изразио је задовољство што је овај бенд пред публиком у Бањалуци која је хорски пјевала све пјесме “Регине”.

- Било је заиста фино. Публика супер прихвата наше пјесме и то је некако у овим годинама и најважније. Послије толико година на естради, кад имаш овакав концерт гдје публика пјева све пјесме са тобом, то нам даје довољно енергије да радимо све боље и да увијек будемо онакви какви треба да будемо. Без публике би све било узалудно. Ништа онда не би имало смисла и, ево, након скоро 30 година трајања имамо потребу и жељу да свирамо још - рекао је Човић.

“Дани музике” завршени су на платоу испред тврђаве Кастел наступима бендова “5Ролеј”, “Динар”, “Хелем Нејсе”, “Перо Дефформеро” и “Забрањено пушење”.

“Забрањено пушење” је недавно представило и нови сингл “Купи нас Али”, који говори о масовном одласку људи са ових простора и доласку нових који, по ријечима пјевача Сеје Сексона, много боље цијене природна богатства наше земље.

- Пјесма је један покушај да се призовемо памети. Имамо ову лијепу земљу да у њој живимо и да је поштујемо и ако то не урадимо ми, урадиће неко други. Ми нисмо једини народ који ће једнога дана нестати у свој тој погубљености и изгубићемо ово лијепо мјесто - објаснио је Сејо Сексон.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана