Бенд ZZ Top издаје живи албум "Raw" и креће на турнеју

Б.П.
Бенд ZZ Top издаје живи албум "Raw" и креће на турнеју

ХЈУСТОН-Славни тексашки састав ZZ Top, објавиће нови лајв албум под називом "Raw" 22. јула, а овог љета кренуће и на пратећу турнеју "Раw Whiskey" по Сјеверној Америци.

Блуз-рок трио снимио је на плочи "Raw" укупно 11 пјесама везаних за  "Нетфликсов" документарац из 2019. под именом "That Little Ol' Band From Texas", а списак укључује препознатљиве хитове као што су "La Grange", "ТUsh" и "Gimme All our Lovin'", као и ране дубоке резове попут ""Brown Sugar" и „Certified Blues", са првог албума ZZ Top.

Били Гибсон , Френк Берд и Дасти Хил смјестили су се у "Grin Hall", самопроглашену "најстарију плесну дворану у Тексасу" и избацили пјесме у једном дану.

-Био је то, на врло стваран начин, повратак нашим коријенима. Само ми и музика, без хиљаде људи у публици, без штандова, без паркиралишта, без фаланге туристичких аутобуса. Само ми и музика -написали су Гибонс и Берд у биљешкама на албуму.

"Raw" ће бити доступан на 180-грамском винилу, ЦД-у и путем дигиталних платформи. Посвећена је у сјећање на Дастија Хила, који је умро 27. јула 2021. у 72. години.

-Дати је можда напустио зграду, али он је још увијек с нама - рекао је Гибонс.

Бенд ће кренути на пут са Елвудом Френсисом , дугогодишњим гитаристичким техничаром у бенду, који је одмах преузео дужност басисте након смрти, по његовој личној жељи .

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана