Бенд "С-алт" избацио свој трећи сингл "Стишај глад"

Б. П.
Бенд "С-алт" избацио свој трећи сингл "Стишај глад"

ТУЗЛА - Алтернативни бенд "С-алт" избацио је свој трећи сингл "Стишај глад" са надолазећег дебитантског албума "Текстуре".

Са пјесмом "Стишај глад" настављају гдје су стали тако да је ово њихова прва пјесма са бржим ритмом која би се могла сврстати у субжанр пост-пaнк, што након синглова са нео-соул (“Горко слатко”) и  алт-поп (“Новчићи”) звукома оправдава име албума на којем ће се пјесме наћи – “Текстуре”.

Текст за пјесму је написао Филип Марић, фронтмен бенда, док музику потписује заједно са басистом бенда Јасмином Авдићем. Микс за пјесму је радио гитариста бенда Младен Ристић уз помоћ Јасмина Авдића. Мастеринг потписује Анаид Вејзовић. Креативни видео спот који прати пјесму урадио је Един Суљић, визуелни умјетник из БиХ са адресом у Љубљани. Спот за пјесму је сниман дужи временски период тако да обухвата три годишња доба, те три различита расположења и атмосфере које се надовезују уз текст пјесме. Текст пјесме говори о изласку из комфор зоне свакодневног живота кроз метафору уклапања човјека из природе у ужурбани модерни свијет. Бенд је пјесму "Стишај глад", али и све остале пјесме са предстојећег албума, публици представио љетос на "Калеидоскоп фестивалу" у Тузли, а након тога и на "Underground Music Фесту ", те "Етно фестивалу", у истом граду.

Недавно је "С-алт" наступио и на 8. државној гитаријади “На путу за југ” у Мостару, гдје је узео и награду за најбољи бенд фестивала. Овај састав чине Филип Марић (фронтмен), Денил Бабовић и Младен Ристић (гитаре) Јасмин Авдић (бас гитара), Бакир Мемишевић (клавијатуре), Амина Халилчевић (бубањ).

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана