Beer fest од 18. до 21. августа на Ушћу

Танјуг
Foto: Илустрација

БЕОГРАД - Београдски музички фестивал Beer fest ове године биће одржан од 18. до 21. августа на Ушћу и трајаће четири умјесто пет дана, најавила је данас компанија Sky Music.

Осим домаћих и регионалних музичара Beer fest ће представити свјетска имена као што су популарни аустралијски гитариста Томи Емануел и британски електро денс бенд Кошин, који су и раније били чести гости Београда и Србије на многим фестивалима (Гитар Арт фест, Егзит). 

Једна од главних звезда Beer festа биће Констракта, односно Ана Ђурић, која је недавно имала веома успјешне наступе на Мејн Стејагу Арсенал феста у Крагујевцу и Егзита у Новом Саду. 

“Публика је свуда сјајно реаговала где год сам била на концертима са Земљом грува, што је било веома лепо искуство. Верујем да ће бити тако и на Beer festу, где смо већ били као група Земља грува. Како живим на Новом Београду, неминовно је увек да будем на Beer fest-у, иако нисам тамо физички присутна или наступам, јер толико гласно све ођекује”, изјавила је Констракта.

Она је објаснила да ће њен први београдски наступ бити до сат времена, како се подразумева на фестивалима, а репертоар ће бити мјешавина пјесама из бенда Земља грува и њене соло каријере, започете 2019. године.

Наравно, ту спада пројекат “Триптих” као трилогија нумера “Нобл” и “Мекано” уз огроман хит “Ин Корпоре Сано”, са којим је оставила свјетског трага на Евровизији 2022. 

Наступиће и домаће рок групе Ван Гог, Бајага и инструктори, Деца лоших музичара, Збогом Брус Ли, алтернативни хард рок састав E-Play, панк рок бенд Love Hunters, као и веома тражени Queen Real tribute band. 

Од регионалних имена гостоваће свуда тражени хрватски панк рок састави Хладно пиво, Психомодо поп, електро поп атракција Nipplepeople, поп музичар Машимо Савић и други. 

Директор компаније Sky Music Миленко Шкарић изјавио је да му је велика част и привилегија што су преузели организацију Beer festа од прошле године. 

“Овај фестивал скоро 20 година представља праву културу Београда, заслужује да иде само напред, да буде све бољи и у томе ћемо се максимално потрудити. Увели смо и доста новитета, тако да Beer fest неће бити само музички фестивал или пивска манифестација, већ и са богатом гастрономском понудом и присуством бајкера”, најавио је први човек Beer festа. 

Новитет ове године је и у томе да ће сви који дођу до 19.30 имати слободан пролаз, док ће остали морати да умјесто улазнице купе два пића на Ушћу. 

Војин Ђурашиновић у име организације Moto Platz говорио је о посебној манифестацији у виду великог Мото скупа у коме се друже бајкери, пију пиво и свира рокенрол, наводећи да ће током три дана на посебној бини наступати мање популарни, мада независни музичари, и да је то прилика да публика види многа атрактивна дешавања и акробације. 

Тако ће публика током 4 дана Beer festа на Ушћу гледати и слушати 50 бендова на 4 позорнице.
 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана