"Бањалука фест" од 5. до 8. јула на тврђави Кастел

ГС
"Бањалука фест" од 5. до 8. јула на тврђави Кастел

БАЊАЛУКА - Марија Шерифовић, Јасмин Леви, Немања Радуловић, Нина Бадрић и Петар Грашо наступиће ове године на тврђави Кастел, на трећем "Бањалука фесту", који ће бити одржан од 5. до 8. јула.

- Четири велика концерта - четири музичке премијере! Спремите се за незаборавне наступе - најавили су организатори.

Како наводе, фестивал је већ препознатљив као фестивал са високим продукцијским стандардима, елеганцијом и гламуром.

- Уз црвени тепих са звијездама из цијелог региона, и јединствену сједећу платформу која омогућава непоновљив ужитак слушања концерата на отвореном, тврђава Кастел ће од 5. до 8. јула заблистати у пуном сјају и понудити публици концерте који ће се памтити - додају организатори, осврћући се на прошлогодишње издање фестивала, које је затворено концертом Здравка Чолића са симфонијским оркестром.

У јединственом амбијенту тврђаве и позорнице под отвореним небом, фестивал ће 5. јула отворити звијезда моћног гласа - Марија Шерифовић, која ће премијерно наступити са симфонијским оркестром, док ће другог дана фестивала наступити израелска пјевачица и текстописац Јасмин Леви, која својим раскошним гласом и текстовима на ладино језику, односно јеврејско-шпанском, осваја публику на прво слушање.

Треће вечери фестивала наступиће Немања Радуловић, свјетски признати виртуоз на виолини, са својим оркестром " Дабл сенс", који чини 20 врсних музичара из Србије и Француске и приредиће концерт за памћење. Радуловићу ће то бити први наступ у БиХ.

Крај фестивала 8. јула обиљежиће "Вече за љубав" као посебно, двоструко изненађење за све љубитеље добре музике и снажних вокала. Тада ће заједно наступити Нина Бадрић и Петар Грашо, који ће уз своје добро познате хитове обрадовати публику извођењем пјесама Оливера Драгојевића и групе "Магазин", од којих ће поједине по први пут извести и у дуетима.

Карте за фестивал биће у продаји од 1. марта на сајту www.kupikartu.ba

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана